Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, konuya ilişkin basın açıklaması yaparak yargı zaferini duyurdu. Başkan Sönmez, “Sosyal devletin yapması gereken birçok görev bakanlığın yaptığı işbirliği protokolleri ile çeşitli vakıf ve derneklere havale edildi. Bunlardan en bilineni yurt yapımının TÜRGEV’e devredilmiş olması idi” dedi.  

Bu kapsamda bakanlığın kimi gerici dernek, vakıf ve yapılanmalarla ‘Değerler Eğitimi Projesi’ adı altında okullarda eğitimci kimliği olmayan kişiler tarafından, ders saatleri içerisinde toplantılar, paneller, sempozyumlar düzenlediğini ve öğrencilerin bu ideolojik, propaganda amaçlı etkinliklere katılmak zorunda bırakıldığını kaydeden Sönmez, şunları kaydetti: 

 

“Bu bağlamda Danıştay’ın kararına rağmen Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şubesi arasında 01/10/2018 tarihinde imzalanan ‘Değerler Eğitimi Faaliyetleri’ protokolü Eğitim Sen Antalya Şubesinin açtığı dava sonucunda Antalya 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahkeme; protokolü Eğitim Sen’in iddia ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı buldu.”

 

“Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şubesi arasında imzalanan protokolde Antalya ilindeki her derece ve türdeki resmi okullarda bulunan çocuklarda ve gençlerde duyarlılık oluşturmaya dönük her türlü eğitim programı, konferans, seminer, panel, söyleşi vb. etkinlikler düzenlemeyi ve uygulamayı kapsamakta idi.”

 

“Antalya 4. İdare Mahkemesi bu protokolün Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel yasasına aykırı olduğunu tespit etti.” 


 

“Eğitimin sorunlarını ve çözüm yollarını bilim insanları, sendikalar ve uzmanlarla tartışmalı ve onlarla işbirliği yapmalıdır.”


Haber Merkezi                                                                                       


Editör: TE Bilisim