"Halkevci Kadın arkadaşlarımızdan Ebru İntibay bu sabah gerekçesiz bir şekilde dosyasına gizlilik kararı konularak gözaltına alınmıştır. Ebru kadın mücadelesi başta olmak üzere emek ve demokrasi mücadelesinde ön saflarda yer alan bir arkadaşımızdır. Yıllardır mücadele ettiğimiz alanda kadını değil katili savunan, tecavüzcüyü koruyan zihniyet bu kez de baskısını Ebru arkadaşımızı gözaltına alarak göstermiştir" diyen Halkevci Kadınlar, adalet mücadelesinden geri dönmeyeceklerini kaydetti.

 

TERÖRLE İLİŞKİLENDİRME


Açıklama şöyle: "Ebru arkadaşımızın  geçtiğimiz yıl Aralık ayında 'AKP Rabia Naz'ın katilini açıkla' ve 'Rabia Naz'ın Hesabını Soracağız' yazılı pankartları astığı iddiasıyla gözaltında tutulduğunu öğrendik. Velev ki arkadaşlarımız bu pankartı asmış olsun; Rabia Naz'ın adaletini aramak suç mudur?  Katillerinin açıklamasını talep etmek nasıl bir suç unsurudur? Rabia Naz için adalet talebi hangi gerekçelerle terör ile ilişkilendirilmiştir."


KORKMUYORUZ


"Öldürülen ve her tür şiddeti gören kadınlara destek olmak, seslerine ses katmak, çocuklara yönelik şiddet ve istismara hayır demek, emeğin hakkını savunmak nasıl bir suç teşkil etmektedir ki arkadaşımız özgürlüğünden alıkonulmuştur? Kadına yönelik şiddetin baskının artarak devam ettiği bu günlerde Ebru arkadaşımızın gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Biz Kadınlar bir arada; sindirme ve yıldırmaya yönelik baskılara boyun eğmemekte kararlıyız. Ne gizlilik kararları ne de çarpıtılan pandemi süreci direncimizi eksiltmeyecek. Biz kadınlar  gerçeklerden ve dayanışma dan yana varız var olmaya devam edeceğiz. Ebru yalnız değildir bu davanın ve sürecin takipçisi olacağız. Ebru derhal serbest bırakılsın. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!"


Editör: TE Bilisim