ÖSYM tarafından 14.06.2020 tarihinde yapılan sınavda görülen aksaklıkları ortaya koyup daha sonra yapılacak olan sınavlarda alınabilecek önlemlerle ilgili olarak uyarıda bulunan Eğitim İş Antalya Şubesi, bugün gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı’nı değerlendirdi. 


Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, “Bugün yapılan LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un açıklamalarının tam tersi olarak kargaşa içerisinde yapılmıştır. Corona Salgını sürecinin öğrencilerimizin geleceğini belirleyecek olan sınavlar döneminin ikinci sınavı olan LGS de adeta salgının artmasının önü açılmıştır” dedi. 


BAKANIN DEDİĞİ OLMADI 


Sendikaya gelen bilgilere göre; sınav merkezinde girişte öğrenci ve görevlilerin ateş ölçümlerinin yapılmadığını kaydeden Iltar, “Öğrenci, veli ve güvenlik görevlilerinin sosyal mesafeye uymadıkları ve yeterince de uyarılmadıkları görülmüştür. Sınav salonlarında Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un söyleminin aksine sınıflar yirmişer kişiden oluşmuş ve sosyal mesafeye uyulmamıştır. Diğer bir deyişle salgın öncesi yapılan sınav ile bu sınav arasında hiçbir fark ortaya konmamıştır. Ünlü bir siyasetçinin söylediği gibi laf ile peynir gemisi yürümüyor” dedi.


Başkan Iltar, sınav değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Çok önemli bir tespitte cevap kağıtlarının konulduğu zarflar sıradan zarf olarak hazırlanmış ve cevap kağıtları güvenli bir şekilde saklanamamıştır. Yarı açık ve yırtık olarak toplanmıştır. En önemli kısmı da budur. Daha önceki yıllarda şaibeli sınav sonuçları gençlerimiz ve velilerimizin uzun yıllar kafalarında soru işareti olarak kalmıştı. Umarım bu güvenlik açığından dolayı aynı şaibeler oluşmaz. “

 

Yapılan bu dönemin ikinci sınavında da ciddi önlemlerin alınmadığı ve sorumsuzluğun devam ettiği görülmüştür. Önümüzdeki hafta yapılacak olan YKS de gerekli tedbirlerin alınması yönünde tüm yetkilileri uyarmak sendikacılık anlayışımızın sorumluluğudur.”


Meltem DİKİCİ 

 

Editör: TE Bilisim