Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 1 Haziran’da başlayan kontrollü normalleşme süreciyle ilgili 7 Mehmet Restoran’da basın toplantısı düzenledi. ATSO Başkanı Davut Çetin toplantısını Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte yaptı. Vali Karaloğlu kaçak yapılaşmanın pandemi sürecinde artmasına ilişkin yöneltilen soru üzerine kaçak yapılaşmaya ilişkin durumu ve mücadeleyi aktardı, “En çok kaçak yapılaşma 2017 sonrasında Kaş’ta” dedi.

KAÇAKLA MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ

Vali Karaloğlu, “Bu kaçak yapıyla mücadelenin birinci adresi yerel belediyedir. Büyükşehir Belediyesi bile değil, ilçe belediyesi. 19 İlçe belediyemiz var. Bizim denetim görevimiz var. İmar Barışı’ndan sonra yapıldığını tespit ettiğimiz bin 200 küsür kaçak yapı var. Biz bunun ilçe belediyeleri ile birlikte 646 tanesini Cumartesi gününe kadar yıktık, devam ediyor. Kaçakla mücadelede en iyi iki belediyemiz, teşekkür ediyorum Kemer Belediyesi ve Kepez Belediyesi’dir. Kaçak yapıları yıkma konusunda en iyi iki belediyemiz. Diğer belediyelerimizle ilgili hiç merak etmeyin sıkı denetim yapıyoruz” dedi.

EN ÇOK KAÇAK KAŞ’TA

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri geldiler. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte bütün sahilleri gezdiler” diyen Vali Karaloğlu, şöyle konuştu: “En çok kaçak yapı olan Kaş ilçemiz. En çok korumamız gereken, gözümüz gibi bakmamız gereken ilçemiz Kaş, ama maalesef 31 Aralık 2017 sonrasında yapıldığı tespit edilen 260 küsür kaçak yapı var. Ben Antalya Valisi olduğum sürece hiçkimsenin kaçak yapı yapmasına bilerek, isteyerek göz yummam mümkün değil. Bunu hem topluma hem şehire hem devlete ihanet olarak görürüm. Böyle bir şeye izin vermeyiz. İstediğimiz hızda mı ilerliyoruz? Kaş’ta süreci çok hızlandırmamız lazım. Kumluca ve Adrasan’da epey bir yapı yıktık. Adrasan’da son olarak 48-50 yapıyı yıktık. Biraz zorlandık. Çok istekli yıkmadılar. Zorladık. Eskiden belediyelere yazı yazardık. Belediye yıkım için ihale yapar, ihaleye kimse katılmadı, Büyükşehir’e yazar. Büyükşehir araç gerecim yok diye kulağının üzerine yatardı. Şimdi Adrasan’da belediye ihale yaptım, kimse girmedi dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ödenek istedim, Bakanlık 200 bin Lira ödenek gönderdi. Ben ihaleye çıktığım gün belediye yıkım kararı aldı. Zorluyoruz. Herkes görevini yapmak zorunda.”

Songül BAŞKAYA  

 

 

Editör: TE Bilisim