Antalya’nın Muratpaşa İlçesi’ndeki Güzeloluk Mahallesi’nde bir üretici, karpuz fidesinin dibine, dağdan toplayıp kaynattığı kekiklerin suyunu verdi. Bugünlerde karpuz hasadına başlayan üretici İrfan Ateş ve oğlu Uğur Ateş, sosyal medyada, “kekik kokulu karpuz” paylaşımı yapınca siparişler patladı. 


Daha önce yetiştirdikleri karpuzu pazarda satan baba oğul, sokağa çıkma sorunu yaşadığımız günlerde internet üzerinden gelen siparişleri 7 km’ye kadar olan adreslere teslim etmeye başladı. Üretici İrfan Ateş, birçok kişinin de bizzat gelerek dalından karpuzunu alıp götürdüğünü söyledi. 


İrfan Ateş ayrıca, kekik suyu gibi tamamen doğal şekilde karpuza verilen ve maliyeti çok düşük olan pancar melezini de üreticilerin az kullandığını, kendisinin daha fazla kullandığı için karpuzların daha tatlı olduğunu söyledi.



Nizamettin ÖZMEN 


Editör: TE Bilisim