MÜFETTİŞLER BAŞLIYOR

CHP’li Başkan Köleoğlu, Millet İttifakı adayı olarak girip kazandığı Kumluca Belediye Başkanlığı’nın birilerini rahatsız ettiğini kaydetti. Başkan Köleoğlu, büyük bir kampanya ile Türkiye çapında iftira kampanyası başlatıldığını belirtti. Uzun süredir şahsına dönük saldırılar olduğunu belirten Başkan Köleoğlu, “Bu öç almak için yapılan hareket. İçişleri Bakanlığı denetçileri, Pazartesi (yarın) çalışmalarına başlıyor” dedi.

BAŞKAN’DAN SUÇ DUYURUSU

Hakkındaki rüşvet iddialarına ilişkin CHP’den ihraç edilen Yıldıray Sapan ve gazeteci Atilla Demirparmak hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunduğu hatırlatan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Serik’teki AKP’li iki belediye başkanı arasında süren rüşvet iddialarının ardından Kumluca’nın hedefe koyulduğunu belirtti. Başkan Köleoğlu, hakkındaki asılsız iddiaların hem kendisini hem de ailesini üzdüğünü söyledi. Köleoğlu, “Yakında herşey ortaya çıkacak” dedi.

Yıllar sonra CHP’nin seçim kazandığı Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na karşı saldırılar bitmiyor. Köleoğlu’nun da imzasıyla CHP’den ihraç edilen Yıldıray Sapan’ın rüşvet iddiaları, büyük bir kampanyaya dönüşürken son olarak AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, sosyal medya hesabından “Domatesin başkenti Kumluca’da bu şekilde gündem olmamalıydı. CHP’li Kumluca Belediyesi’nde neler oluyor? CHP ve İYİ Parti Kumluca neden sessiz”  diye paylaştı. 29 Mayıs tarihli paylaşımda İYİ Parti’den istifa eden Kumluca Belediye Meclis Üyesi Tuncay Dalgıç’ın paylaşımları da eklendi. Belediye olanaklarıyla Başkan’ın kendisine ‘köşk’ ve konut yaptırdığı da iddia edildi.

CHP İLÇE BAŞKANI’NDAN ÇAĞRI

Başkan Köleoğlu hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yapan CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, AKP’ye seslendi ve Serik için çağrıda bulundu. “Son günlerde bilinçli olarak Kumluca Belediyesi ile İlçe Örgütü’nün arasını açmaya yönelik sosyal medyada kasıtlı olarak yazdırılmış yalan yazılar dolaşmaktadır. Herkes şunu bilmelidir ki CHP gece yarısı otellerde pazarlık masalarında kurulan bir parti değildir. CHP savaş meydanlarında kurulan, Cumhuriyet kuran bir partidir. Bizler üç beş tane çapulcuya meydan bırakmayız” diyen Kocacık, Kumluca ile ilgili iddialardan rahatsız olduklarını bildirdi. 

SERİK İÇİN AKP’YE ÇAĞRI  

Kocacık, “Bu iddiaların açıklığa kavuşması için il başkanlığımızla istişare ederek kamu vicdanının rahatlaması için İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. CHP olarak bu talebimiz partimizin şeffaf belediyecilik anlayışını ortaya koymaktadır. Aynı hassasiyeti Serik İlçesi’nde 500 bin Lira’lık rüşvet iddialarının açıklığa kavuşması adına AKP yönetiminden de bekliyoruz” dedi.

Songül BAŞKAYA

 

 

Editör: TE Bilisim