Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Manavgat Kum mevkisindeki re'sen yapmış olduğu planlamayla kentimizin uzun yıllardır hayalî olan YAT LİMANI ve YAT ÇEKEK ve İMALAT İHTİSAS Organize Sanayi Bölgesi yapılması hayalinin iptal edilerek bölgeye 4 adet golf sahası yapmak istenmesine MATSO olarak yapmış olduğumuz itiraz ve taleplerin reddedildiğine dair bakanlığın resmi yazısı odamıza tebliğ edilmiştir" dedi.

MATSO Başkanı Boztaş, "Bakanlık planlarına yaptığımız itirazın reddinin ardından konuyu odamızın tüm meslek komite toplantılarında değerlendirdikten sonra video konferans yöntemiyle yaptığımız meclis toplantısında konu görüşülerek bazı kararlar aldık" dedi. 

İŞTE O KARARLAR!
1) Yapılan planlamanın Manavgat ve bölgenin geleceği açısından yanlış olduğunu, iptal edilmesi gerektiğini kamuoyunu duyurmak, bilgilendirmek ve tarihi uyarılarda bulunmak.
2) Yapılan planlamayı yargıya taşımak, (TOBB' dan görüş alınarak)  
3) Ekonomimizin dirençli hale gelmesi turizmin çeşitlendirilmesi, sürdürülebilir olması ve kentimizin hayali olan "Manavgat yat Limanı" ve "Yat Çekek ve İmalat İhtisas OSB" yapılması için tüm yasal yolların ve çalışmaların yapılması.


Songül BAŞKAYA 

Editör: TE Bilisim