BU KORKU NİYE?

Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gönderildiği iddia edilen bir mesajın öğretmenlere atılmasıyla bir skandal da ortaya çıktı. Müdürlerin öğretmenlerle iletişim için açtığı whatsapp gurubunda bir online eğitim bilişim toplantısının duyurusunun yapıldığı ve mesajın sonunda Kadir Gecesi’nin kutlaması yapıldığı görüldü. Milli bayramın kutlandığı bir günde bayram kutlaması yer almaması tepki çekti. Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, “Bu korku neyin korkusu ki eskiden bayramımızı kutlayanlar şimdi sadece dini kutlama yapıyorlar?” dedi. Başkan Iltar, bağımsızlığı olmayanın ne milli ne dini günü olacağını hatırlatarak, hepsinin bizim değerimiz olduğunu kaydetti.

İŞTE O MESAJ

“Sayın müdürlerim Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü öğretmenlerimizin uzaktan eğitim çalışmalarını desteklemek ve daha etkili bir eğitim yapabilmeleri için öğretmenlerimize zoom üzerinden online bilişim toplantıları düzenledik. Eğitim bilişim toplantılarının öğretmenlerimize duyurulması hususunda hayırlı geceler, Kadir Gecemizi tebrik eder dualarımızın kabul olması dileğiyle.” 

Gazetemiz Akdeniz Gerçek, bir skandalı daha ortaya çıkardı. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 21, 22 ve 23 Mayıs’ta düzenleyeceği online bilişim toplantıları için dün okul müdürleri tarafından öğretmenlere atılan mesaj pes dedirtti. Dini ve milli günlerin ortak değerlerimiz olmasına rağmen mesajda sadece  Kadir Gecesi kutlaması yapıldı.

 Antalya’da Muratpaşa İlçesi’nden gelen ihbarlara göre Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir mesajı, okul müdürlerince öğretmenlere iletildi. Öğretmenlere yönelik düzenlenen bir online eğitim bilişim toplantısı için atılan mesajda sadece Kadir Gecesi’nin kutlanması ama kurtuluşun meşalesinin yakıldığı Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümü olan milli bayramımızın kutlanmaması öğretmenleri kızdırdı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gönderdiği mesaja Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar da tepki gösterdi.

BAĞIMSIZLIK OLMAZSA HİÇBİRŞEY OLMAZ!

Başkan Fatin Iltar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda büyük önemi olan Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Antalya’da bize gelen bilgilere göre Muratpaşa İlçesi’ndeki okul müdürleri öğretmenlere bir mesaj çekiyor. Online eğitim toplantısının duyurusunun yapıldığı mesajın sonunda da Kadir Gecesi kutlaması yapılıyor. Devletin yöneticilerinin milli bayramları unuttuğu bir ortamda Antalya’da da devletin kurumlarının yöneticileri 19 Mayıs’ı unutmuş. Bu gelenek oldu. Milli bayramları sönükleştirmek için bir yarış var. Geleceğimiz için üzücü bir durum. Milli bayramı olmayan bir toplumun dini bayramı olmaz. Bağımsızlık olmazsa ne inanç olur, ne eğitim olur” dedi.

 

Songül Başkaya

Editör: TE Bilisim