Antalya Kadın Platformu, bugün saat 18.00'de basın açıklaması yaptı. Attalos Heykeli'nin önünde yapılan basın açıklamasına sendika ve kadın örgütleri destek verdi. Açıklamada "Türkiye toplumuna karşı adaleti tesis etme vazifesi bulunan Cumhuriyet Savcılarına sesleniyoruz" denildi. 

"Nefret suçuna ve kız çocuklarının bedenleri üzerinden yürütülen sapkın çağrılara ortak olacak mısınız?" denilen basın açıklamasında 30 Nisan-1 Mayıs 2020 tarihinde, twitter hesaplarından Berna Laçin'i, Nevşin Mengü'yü, Figen Yüksekdağ'ı, Feyza Altun'u ve Canan Kaftancıoğlu'nu işkence, şiddet, tecavüz, taciz, itibarsızlaştırma ve hakaret yoluyla tehdit edenlerin Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmeleri'ne, Anayasa'ya, Türk Ceza Kanunu'na göre örgütlü bir nefret suçu işlediği belirtildi. Açıklamanın devamında 12-17 arası kız çocuklarının doğurmak için ideal yaş ve bedene sahip “süper kadınlar” olduğunu söyleyen Prof. Muttalip Kutluk Özgüven de kınandı. 

ALIŞIN HER YERDE OLACAĞIZ 

Yapılan açıklamasının devamında Diyanet'in tartışılan hurtbesine de değinildi: "LGBTİ+’lara yönelik iktidar eliyle üretilen şiddet dili her gün katlanarak artıyor. Diyanet cuma hutbelerinde homofobik söylemlerde bulunuyor, gerici çevreler tarafından hedef gösteriliyor. Son dönemde sesleri giderek yükselen bu İslamcı, gerici faşist güruha karşı hak ettikleri hukuksal yaptırımlar uygulanmadığı sürece, Türkiye toplumunda yaşayan tüm kadınlar, LGBTİ+ bireyler ve çocuklarımız bu alçak nefret suçu ve istismarların mağduru olma tehtidi ile yüz yüze kalmaktadır. Biz kadınlar biliyoruz ki, şimdi susar, görevimizi yapmaz, böylesine hain bir nefret suçunun ve kız Çocuklarımıza yönelen sapkın zihniyetlerin karşısında durmazsak hedef haline geleceğiz. Kadına düşman güruha ve sapkın zihniyetlere cevabımız var: Nefret söylemleriniz, tehditleriniz, Çocuklarımızın hayatlarına pervasız müdahale hamleleriniz kadın dayanışmasının gücünü asla zayıflatamayacak. Susturamayacak, sindiremeyecek, korkutamayacaksınız. Alışın, daha da güçlenerek her yerde olacağız."


"İşte bu yüzden Türkiye Toplumuna Karşı Adaleti Tesis Etme Vazifesi Bulunan Cumhuriyet Savcılarına Sesleniyoruz! İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadınlara, LGBTİ+ bireylere ve çocuklara karşı nefret ve istismar suçlarını yasaklayan tüm uluslararası sözleşmeleri, Anayasa'yı ve Türk Ceza Kanunu'nu uygulamakla yükümlüsünüz. Sizleri görevinizi yerine getirmeye çağırıyor ve burada isimlerini anmaktan utanç duyduğumuz bu güruh hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve göreve çağırıyoruz. Yaşasın kadın dayanışması!"

Haber Merkezi


Editör: TE Bilisim