Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Serik Kadriye'deki otelinin önündeki Kadriye ve Belek halk plajlarına dair yapılan planlamaya ve belediyeye tahsisli plajların bakanlığa tahsisine ilişkin tepkiler ve dava sürerken, olaya bir de rüşvet iddiaları bulaştı. AKP'li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ve eski Belediye Başkanı Ramazan Çalık arasında 'Kim aldı 500 bin Lira'yı' iddialarına ilişkin suskunluğunu sürdüren MHP İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı'nı 'şovla suçladı'. 

CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, MHP'li Coşkun’un "Şov yapmıyoruz, halkımızın hakkını savunuyoruz" diye cevap verdi. Demir'in açıklaması şöyle: "Sahillere sahip çıkmak, 500 bin Lira'lık rüşveti kimin aldığını araştırmak şov yapmak ise Sayın MHP İlçe Başkanı Ahmet Ali Coşkun’un söylemleriyle evet şov yapıyoruz. Bu olaylar siyasi bir olay değildir. Serik halkının haklarını savunma olayıdır. Rüşvet ortaya çıkıncaya kadar sahillerimizi tekrar Serik halkına kavuşturuncaya kadar senin dilinde cevap veriyoruz şov yapmaya devam edeceğiz. Sayın Başkan, ‘Milliyetçi Hareket Partisi şov yapmaz gereğini yapar’ derken, gereğini yaptığınız için mi sahillerimiz elimizden alınıyor ? 

Rüşvet olayını araştıracağın zamanı, bana cevap vermekle dolduruyorsun. Serik halkının sizlerden beklentisi bu konularla ilgili aktif bir şekilde çalışmanız. Sayın MHP İlçe Başkanı suskunluğunuzu bozup, Türkiye gündemine oturan rüşvet olayı ve sahillerimizle ilgili sizden bir açıklama bekliyorum."

Nizamettin Özmen 



Editör: TE Bilisim