Vali Münir Karaloğlu, 'Hayat gerçekten eve sığdı' diyerek yaptığı paylaşımda, 'Olduğun şehirde kal Türkiyem', 'Evde Kal Antalya', 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' hashtag'leriyle çağrıda bulundu. Vali Karaloğlu, 3 Nisan itibarıyla, Antalya'ya her türlü giriş ve çıkışın Seyahat İzin Belgesi ile yapıldığına da dikkat çekerek, konuyla ilgili, telefon veya sosyal medya yoluyla pek çok soru geldiğini belirterek, 10 maddede Seyahat İzin Belgesi'ne ilişkin ayrıntıları paylaştı.

10 MADDEDE SEYAHAT İZİN BELGESİ

1- 3 Nisan 2020 gününde saat 24.00'ten itibaren Antalya'da hava, kara, deniz ve yaya yoluyla tüm giriş/çıkışlar sınırlandırılmıştır.

2- Antalya il sınırları içerisinde halihazırda bulunan 1 Ocak 2020 tarihinden sonra doğanlar ve 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

3- Uygulama süresince Antalya'ya yapılacak tüm giriş/çıkışlar sadece yetkili Seyahat İzin Kurullarınca verilecek Seyahat İzin Belgesi ile yapılabilecek.

4- Seyahat İzin Belgesi, sadece tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporuyla sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan. Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının yada kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olan. Ölüm nedeni Covid-19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olan en fazla 4 kişi. Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen, 5 gün içinde geldiği yolcu bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başka belge, bilgi ile ibraz edenler. Askerlik hizmeti biten yakınını bulunduğu ilden özel aracıyla getirmek isteyen. Özel veya kamudan günlü sözleşmeyle davet yazı olan. Ceza infaz kurumlarından salıverilenler. Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolan kişilere verilecek.

5- Seyahat İzin Belgesi talepleri İçişleri Bakanlığı'nın Alo 199 hattına, e-başvuru sistemine, saat 08.30-17.30 saatleri arasında kaymakamlıklardaki Seyahat İzin Kurullarına yapılabilecek.

6- Seyahat izin belgeleri çıkış illerinden tek gidiş veya gidiş-geliş şeklinde düzenlenecek.

7- Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş/geliş düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacak.

8- Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için valilik tarafından, ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacak.

9- Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu taşıma kapasitesinin yarısını geçmemek şartıyla kullanılabilecek.

 

10- Antalya'ya 5 gün önce gelen ve kalacak yeri olmayıp, kendi kametlerine dönmek isteyen kişiler Seyahat İzin Belgesi taleplerini 5 Nisan Pazar sabah 08.00'den 9 Nisan Perşembe günü sabah 08.00'e kadar yapabileceklerDHA

 

 

Editör: TE Bilisim