Koronavirüs tehdidinin ortaya çıkmasında sonra uzman ekipler tarafından dezenfekte edilen Kumluca Kapalı Cezaevi ve Adliye Sarayı'nda günlük önlemlerle tedbirler artırıldı. Alınan önlemler çerçevesinde adliyeye başvuran vatandaşın kapıdan isteğinin sorulması, ifade verme gibi içeriye girme mecburiyeti bulunmayan durumlarda vatandaşın isteğiyle ilgili birimin memuruna telefonla bildirilmesi, ilgili memurun adliye kapısına gelerek vatandaşın işlemini yapması uygulamasına getirildi.

 ADLİYE DEZENFEKTE EDİLİYOR

 Adliye binasında korkuluk demirleri, tuvaletler, kapı kolları, duvar seramikleri gibi tüm bölümler en küçük detaylarına kadar görev yapan personel tarafından sürekli düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Adliye ve cezaevi personelinin bina girişinde ve gün içerisinde ateşi ölçülerek takibi yapılıyor.

 14 GÜN ÇALIŞMA VARDİYASI UYGULANIYOR

Diğer yandan, mahkumların ve personelin sağlıklarının korunması için 14 gün çalışma ve 14 gün dinlenme çalışma düzenine geçen cezaevi personelinden 14 gün çalışma vardiyasında olanlara Kumluca Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu'nda barınma imkânı sağlandı. Virüs tehlikesi geçinceye kadar önlem ve tedbirlerin düzenli ve sıkı bir şekilde yapılacağı belirtildi.DHA

 

 

Editör: TE Bilisim