27 Kasım Cuma günü bir süredir kanser tedavisi gören Aksu’da yaşan Hasan Ali Kaya isyan etmişti. Kimsenin ‘Ne ihtiyacınız var’ diye arayıp sormadığını kaydeden Hasan Ali Kaya, “PET çektirme randevuma bile gidemedim. Nereyi aradıysam sonuçsuz kaldı” diye konuşmuştu.

Hasan Ali Kaya, sosyal medyasında da şu paylaşımı yapmıştı: “Bugün PET çektirecektim ama olmadı. Virüs kapmamak için arkadaşlar öneriler bunundular. Sen112’yi ara götürür dediler. Aradım bizimle ilgili değil, Sosyal Yardımlaşma’ya haber verelim, onlar arayacaklar dediler. Ne arayan oldu ne soran oldu. Muhtarı aradım, ‘Aksu Belediyesi’nin böyle birimi yok mu’ diye sordum. Yok dedi, yani sosyal devletiz. Paran varsa yaşa, yoksa öl. Benim anladığım bu. Hastaneyi aradım, ‘Araba bulamadık gelecek. Pazartesi günü olmaz mı?’ Onlar da Cuma ayın 10’una randevu verdiler. Kansermiş şeymiş önemli değil.”

 

Haberimizin ardından Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, bir görevlinin yoğunluk dolayı unutup dönüş yapmadığı hastayı arattırarak hem özür diletti hem de sorunu çözdü. Hasan Ali Kaya, bugün PET çekimi için hastaneye götürülecek.

Meltem Dikici 

 

Editör: TE Bilisim