Saadet Partisi (SP) İl Başkanılığı’ndan yapılan açıklamaya göre İl Başkanı Ramazan Düzen, "ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere, birçok ülkede milli gelirin yüzde 10’unun üzerinde teşvik ve yardımlar açıklanmışken, Türkiye’de büyük bölümü vergi ertelemesi ve dolaylı desteklerden oluşan 100 milyar Lira'lık ekonomik paketin milli gelire oranı sadece yüzde 2 düzeyindedir. Üzülerek ifade ediyoruz, açıklanan tedbirler ne yazık ki evde kal ama aç kal şeklinde özetlenebilir. Şu ana kadar açıklanan tedbirleri ve destek paketlerini gerekli görüyor, destekliyoruz fakat yeterli bulmadık...” ifade etti.

 

HERKESE BİN LİRA VERİLSİN

“Devlet, vatandaşın derdine derman olmak zorundadır. Çünkü insanımızın dert çekecek takati kalmamıştır” diyen Düzen, "Hayata geçirilecek ekonomik önlemler, işsizler ordusunun artmamasına, fabrikaların kapanmamasına, evinde oturmak zorunda kalan esnaf ve zanaatkârların uğradıkları zararların telafisine yönelik bir imkan sağlamalıdır" dedi

 

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyen Düzen,

"Ülkemiz ve dünya genelinde kritik bir süreçten geçiyoruz. Covid-19 salgınına karşı önemli bir mücadele verilmektedir. Öncelikle bu mücadelede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyor; tedavileri süren vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu mücadelede fedakarca görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu çalışanlarımıza yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli vatandaşlarımız bu süreç bize, farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. İnanıyoruz ki bu zor dönemi hep birlikte aşacak, bu mücadeleyi de hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

DEVLET VATADAŞ BAĞI GÜÇLENMELİ

Düzen açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hayata geçirilecek ekonomik önlemler, işsizler ordusunun artmamasına, fabrikaların kapanmamasına, evinde oturmak zorunda kalan esnaf ve sanatkârların uğradıkları zararların telafisine yönelik olmalıdır. Krize yönelik ekonomik önlemlerde ‘belli bir kesime, belli bir sektöre, krizle mücadelede iltimas yapıldığı’ algısını oluşturacak her türlü yaklaşımdan uzak durulmalıdır. Halkın tedbir paketlerine inancı ve güveni sarsılmamalıdır. Destekler, krizden etkilenme durumuna göre vatandaşlarımıza, şirketlerimize sektör farkı gözetmeksizin objektif ve şeffaf şekilde yapılmalıdır. Bu dönem, devlete olan güveni pekiştirme dönemidir. Devlet ile vatandaş arasındaki bağı güçlendirme dönemidir. Bu nedenle desteklerde azami derecede hassas ve etkili olmalıyız.”

FAİZSİZ YAPILANDIRMA ÖNERİSİ

“Yaşanan salgın nedeniyle ortaya çıkan durumun ekonomik etkileri ile mücadele kapsamındaki önlemlerin temel dinamikleri insanımızı sağ salim bu beladan umutlu yarınlara çıkarmak, işsiz sayısını artırmamak, işsiz kalanları aşsız bırakmamak, çiftçiyi, imalatçıyı, üreteni, hizmet sunanı desteklemek olmalıdır. Gelir düzeyine bakılmaksızın tüm vatandaşlara 1000 Lira nakdi destek sağlanmalı ve çiftçilerimizin kredi borç ödemeleri ertelenmeli, kredi vadeleri makul düzeye yükseltilmeli ve faizsiz şekilde yeniden yapılandırılmalıdır. Vatandaşların su, elektrik, doğal gaz, internet ve telefon vergilerinden muaf tutulmalıdır.”

 

Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim