“Evde kal Antalya” tweetleriyle sosyal medyada gündem olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye karşın belediye zabıtasının asansör mühürlemeye çıkması vatandaşların tepkisini çekti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Evde kal Antalya” tweetleriyle sosyal medyada gündem olurken Kepez Belediyesi zabıtası koronovirüs kapsamında halk sağlığı için seferber olması gerekirken edinilen bilgiye göre belediyenin anlaşmalı olduğu RoyalCert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri AŞ firması ile asansör mühürlüyor.

OLAĞANÜSTÜ SÜREÇTE UYGULAMA YANLIŞ

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülmesi üzerine Antalya’da tüm kurumlar halk sağlığı konusunda başta hijyen tedbirler ve evde kalan yaşlı ve hastaların bakımına kilitlenmişken, Kepez Belediyesi zabıtasının olağanüstü bir süreçte asansör mühürlemeye gelmesi tepki çekti. Vatandaşlar Kültür Mahallesi’nde ve başka bölgelerde de zabıtanın uygulamasına tepki olarak, “Evde mi kalalım, asansörcü arayıp bulalım. Henüz 5 yaşını doldurmamış asansörlerin şu süreçte mühürlenmesi halka eziyettir” dedi.

Ziya Nur SEZEN

Editör: TE Bilisim