Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan nakit yardımı desteği açıklamasının ardından halk kaymakamlıklara yığıldı. Koronavirüs kapsamında riskli iller kapsamında yer alan Antalya’nın en büyük ilçesi Kepez’de Bakanlığın yardım açıklaması, ‘Evde kal’ uyarılarını yıktı. Gün boyu kaymakamlık önünde yoğunluk azalmazken, kaymakamlık çalışanları sağlık açısından tedirgin oldular.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE NAKDİ YARDIM

Koronavirüs nedeniyle işsizliğin artacağı kaygıları sürerken gelinen tabloda gözler yardıma muhtaç ailelere dönük atılacak adımlarda. Bu kapsamda belediyeler kendi olanaklarıyla yardımlarını sürdürürken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan ihtiyaç sahibi ailelere bin Lira dağıtılacağı açıklaması geldi. Bakan Selçuk, kamuoyuna yaptığı açıklamada "Hedefimiz 2 milyar Lira’yı, martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında dağıtmak" dedi.  

HALK KAYMAKAMLIĞA KOŞTU

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılacak gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar Lira’lık yardım dağıtımı haberi sonrası illerde kaymakamlık önlerine halk yığıldı. Kepez’de de Türkiye’de yapılan ‘Evde kal’ uyarılarına inat, halk yardım için kaymakamlığa koştu. Ancak sosyal yardım şartları henüz açıklanmadı. Bu nedenle kaymakamlıklarda sadece normal yardım başvuruları alınırken, hem halkın hem de kaymakamlık çalışanlarının sağlığı ciddi risk altına atılıyor. Yetkililerden bu konuda online veya telefonla iletişim kurulması için adım bekleniyor.

Songül BAŞKAYA

 

Editör: TE Bilisim