14 yaşında bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olduğunu kaydeden Çapan, “Bizler bu örgütün vicdanıyız. Bizler bu örgütün tabanıyız. Aranmayanların, sorulmayanların, yanına gidilmeyenlerin sesiyiz. Bizim için umutsuzluk yok, mücadele var, başarı var, kazanma var. Biz bu yola, ‘bu şehrin en güzel hikayesini yazacağız’ diyerek çıktık. Ötekisi olmayan, birbiri ile barışan, yoldaşına güvenen, tabanın sesine kulak veren, bir gençlik kolları hikayesi yazacağız. Menfaat, para ve ticaret üzerine kurulu bir örgüt değil, yoldaşlık, birlik ve beraberlik üzerine kurulu bir örgüt yaratacağız. Ve bu örgütü sevgiyle, saygıyla ve disiplinle taçlandıracağız” dedi.

ÖZGÜR BİR GENÇLİK 

Açıklamasında evlatlarına sahip çıkan, onlara inanan, her alanda omuz veren bir aile yaratacaklarını ifade eden Çapan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekip arkadaşım ne olacak değil, ‘partimin evlatları ne olacak’ diyerek siyaset yapacağız. Liyakat diyeceğiz. Örgütümün emek veren üyelerinin hakkını yedirmeden siyaset yapacağız. Gençlik Kolları bu partiye Genel Başkan yetiştiren bir kurumdur. Bu kurum kimsenin tekeline terk edilemez. Bu onurlu kurumu yeniden siyaset üreten, yeniden siyasetçi yetiştirir hale getirmek en önemli görevimizdir. Bunu hep birlikte başaracağız. Kimseye boyun eğmeyen, özgür bir gençlik kolları için varız. Bizler AKP Faşizmini bu topraklardan temizlemek için adayız. Bizler bu ülkeye kalıcı baharı getirmek için adayız.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

“Bugün burada bulunan her bir gençlik kolları başkanımdan, örnek aldığımız, rehber edindiğimiz bilgi ve birikimi, yeniden ayağa kaldırmak için buradayız. Onların yaktığı ışığı en yükseğe, taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Biz bu yola inandık. Biz bu yola büyük isimlerle değil, büyük ailemizle yani sizlerle çıktık. Bu yolun sonu başarıdır, bunu hep birlikte başaracağız. İlçe başkanlarının yanında olan, onlara omuz veren bir il örgütü olacağız.  Bana oy vermiş, vermemiş demeden,  kimseyi ayırt etmeden 19 ilçe başkanımla, beraber yürek yüreğe çalışmaya geliyoruz. Kendi seçimini, kendi yapan bir gençlik kolları yaratmaya geliyoruz. Gelin bu büyük yürüyüşü birlikte başlatalım.” Kubilay ELDEMİRCİ


Editör: TE Bilisim