DTO Antalya Başkanı Ahmet Çetin ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu genel kurulda, Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Öniz, Akdeniz kıyılarında gerçekleştirilen sualtı arkeolojik kazılar hakkında sunum gerçekleştirdi. Doç. Dr. Hakan Öniz, kısa bir süre önce Kemer'de Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin hayata geçirilmesi adına adımların atıldığını anlattı.

‘NEDEN KEMER?’

Sözlerine projenin hazırlık aşaması ve revize dönemi ve dosyanın kültür ve turizm bakanlığına gönderilme aşamalarını anlatarak devam eden Öniz şöyle konuştu:"Sayın Bakanımıza bu proje beş ayrı kez sunuldu.Her defasında ‘yapalım’ diye talimatı alındı. Bölgenin katkıları ile ve umarım DTO'nunda bu projenin bir tarafında yer alması iledünyanın en modern sualtı arkeoloji müzesini ülkemize, Antalyamıza ve Kemer'e kazandırmış oluruz. ‘Neden Kemer?’ diye soruluyor. Çünkü bölgede bir de Kültür ve Turizm Bakanlığımız adına Kemer'in merkezinde Antalya Müzemiz ile birlikte İdyros Antik Kenti'nin kazısını yapıyoruz. Kazılarımıza üç sene önce başladık. Kazı alanı Ayışığı Parkı'nın hemen yanında, üçüncü derece SİT alanımızda yaklaşık yedi dönümlük bir alanda müze yapımına uygun, denize 30 metre mesafede devam ediyor. Bu müze yapımını da bu alanda değerlendirmeyi istedik. Bu müzenin turizme de büyük katkınsın olacağını düşünüyoruz."

BAYRAK SAYISI ARTMALI

TURÇEV Mavi Bayrak Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy ise teknelerin mavi bayrak alımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.Atasoy, mecliste yaptığı sunumunda öncelikle Antalya'nın mavi bayrak sayılarında dünya çapında ilk sırada olduğuna dikkati çekti. Mavi bayrak alınabilmesi için plajlar, marinalar ve yatlar için çeşitli kriterlerin olduğunu ve bu kriterlere göre her yıl bir değerlendirme yapıldığını hatırlatan Atasoy, "Kriterlere uyan plaj, marina ve yatlara mavi bayrak veriliyor. Bu yıl yatlarda mavi bayrak sayını arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl özellikle yatlarda mavi bayrak sayılarının artırılması amacıyla ciddi bir çalışma içerisine girdik. Hedefimiz mavi bayrağı, dünyada en çok bilinen eko etiket olarak yatlarımızda dalgalandırmak.Turistlerin daha çok çevre ve doğal kaynakları korunduğu, denizin, havanın temiz olduğu yerleri tercih ediyorlar" diye konuştu.  DHA

 

Editör: TE Bilisim