Muratpaşa Türk Telekom Anadolu Lisesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, araştırma ve inceleme gezilerine bir yenisini daha ekledi.Geziye; okulun müdür yardımcısı Dudu Arıtürk, coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın, biyoloji öğretmenleri Denizel Kürkçü, Fatma Çakal, kimya Öğretmeni Özgür Yener Kaya, fizik öğretmeni Durmuş Kabakçı, matematik öğretmeni Bircan Aktaş Çarkçı, İngilizce öğretmeni Mustafa Uyanık katıldı.

“COĞRAFYA VATANDIR”

Coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın,“Coğrafya vatandır, vatanı olmayanın Coğrafyası yoktur” düşüncesinden hareketle, Atatürkçü Düşünce Kulübü olarak Döşemealtı Antik Yol ve Kovanlık Köyü Obruğu’na araştırma - inceleme gezisi düzenlendiklerini belirterek, “7 kilometrelik doğa yürüyüşüne 9’uncu sınıftan 23 öğrencimiz katıldı. Antik yolun tarihi, geçmişte nasıl kullanıldığı ve önemi hakkında öğrencilerimize bilgi verdik.Ayrıca, Kovanlık köyünde yer alan Antalya’da yaşayanların bilmediği, tanınırlığı az olan ve coğrafi oluşum olan Obruk hakkında da açıklamalarda bulunduk” diye konuştu.

Aydın, yeni araştırma ve inceleme gezilerinin ve doğa yürüyüşlerini önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini kaydetti. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim