Antalya Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun işbirliğiyle düzenlenen Antalya'nın fethi kutlamalarında bu yıl 813'üncü yıldönümü kutlanacak. Bu yılki mottosu '813 Yıldır Evimiz Akdeniz', teması da Antalya'nın doğası ve medeniyeti olarak belirlenen fetih kutlamaları Antalya'nın Tarihi Sakinleri isimli fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen sergi açılışı öncesinde Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Uluslararası Antalya Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu ve Runatolia Genel Koordinatörü Özgür Emeklioğlu basın toplantısı düzenledi.

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİSİ

Bir şehrin fethinin 813'üncü yılını kutlamanın şehirde yaşayan, nefes alan herkesi heyecanlandırması gerektiğini belirten Vali Münir Karaloğlu, “Heyecanlıyız. Bu heyecanı Antalyalıda görüyorum. 1- 5 Mart tarihleri arasında beş gün sürecek dolu dolu bir program hazırlandı. 1 Mart'ta Runatolia koşusuna herkesi spor ayakkabıları ve eşofmanlarıyla bekliyoruz. Aynı gün Konyaaltı Sahil Park'ta fetih yürüyüşü, mehter, folklor gösterilerinin yanısıra Akdeniz sahillerindeki çelik kanatlarımız Türk Yıldızları'nın muhteşem gösterisi olacak" dedi.

FETİH KUTLAMALARI PROGRAMI

Kutlama programında 22 Şubat'ta Bahadır Kalaycı'nın Selçuklu Sikkeleri ve Mühürleri isimli sergisi de Antalya Müzesi'nde açılacak. 1 Mart Pazar günü saat 09.00'da 10 kilometrelik 15'inci Uluslararası Runatolia Fetih Koşusu, 14.00'de Konyaalltı Belediyesi önünden Fetih Yürüyüşü, 14.45'de sahildeki Olbia Meydanı'nda mehter, folklor, halk oyunları, flybord gibi gösterilerin yanısıra Türk Yıldızları uçak gösterisi de gerçekleşecek. 2 Mart Pazartesi günü AKM'de Antalya Olgunlaşma Enstitüsü'nün keçe sergisi ve Tahsin Ceylan'ın Antalya'nın Derin Tarihi fotoğraf sergisi de açılacak. Aynı gün saat 14.00'te ise Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Antalya'nın Kelebekleri ve Endemik Çiçekleri, kıyafet replikaları sergileri de açılacak. Uluslararası Antalya Kongresi ise 2 Mart Pazartesi günü Edebiyat Fakültesi'nde başlayacak ve 5 Mart'ta sona erecek. DHA

Editör: TE Bilisim