Gündoğmuş’un Güneyyaka Mahallesi‘nde açılmak istenen mermer ocağına karşı bölge halkı tek yürek oldu. Köy Konağı’nda gerçekleştirilen ‘ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı’na Gündoğmus Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın yanı sıra CHP ve AKP’nin ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen görevliler de hazır bulundu.

ASLA İZİN VERMEYİZ

Gündoğmus Belediye Başkanı Mehmet Özeren, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar Güneyyaka köyüne birçok şey yapmaya çalışıldığını ve her seferinde önüne geçtiklerini söyledi. Senelerdir köyü koruduklarının altını çizen Özeren, “Tüm bunların ardından hala köye zarar verilmeye çalışılarsa halk bu devlete düşman olur. Vatandaşlarımızı devlete küstürmeyin. Şimdi iki tane şirket gelecek ve bu doğayı bozacak. Biz buna asla izin vermeyiz. Biz buradaki doğal güzellikleri mermer Ocağı uğruna bitirtmeyiz” dedi.

HALKA RAĞMEN OLMAZ

CHP İl Başkanı Nusret Bayar da yaptığı kısa konuşmada Güneyyaka Mahallesi‘ne halka rağmen mermer ocağı yapılmak istenmesini doğru bulmadığını söyledi. Bayar, ”Biz bu konuda sonuna kadar köylümüzün yanındayız. Bu yemşeyil doğaya, bu coğrafyaya mermer ocağı yapılmasını doğru bulmuyoruz. Yetkililerin de bu konuya gereken önemi vermesini ve mermer ocağına izin vermemesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

KÖYLÜ İSTEMİYOR

Emekli öğretmen Mustafa Uyaroğlu ise bölgedeki köylerde ailelerin hayvancılıktan geçimlerini sağladığını hatırlatarak, “Köylümüz bölgeye kesinlikle mermer ocağı açılmasını istemiyor. Çünkü yapacakları mermer ocağı, hayvanlarına zarar verecek. Bunu çok iyi biliyorlar. Mevcut zeytin yasasına göre madencilerin bu zeytinlere uzak olması gerekiyor. Yetkililerin geri dönüşü olmayacak kararlar almamasını istiyoruz” diye konuştu.

ARTIK SÖZ DEVLETİMİZDE

Güneyyaka Mahallesi Muhtarı Muzaffer Ataseven ise köy halkının mermer ocağının tamamen karşısında olduğunu kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen görevlilere sıkıntılarını ilettiklerini ve onların da bu şikayetleri kayda geçirdiğini ifade eden Ataseven, “Artık bu saatten sonra söz devletimizde. Umuyorum bize sevindiren kararlar alırlar” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim