Antalya'da 36 yıldır taksicilik yapan Abdullah Buyruk, geçen çarşamba günü sabah saatlerinde Samsun'dan gelen misafiri Canan Can'ı almak için 07 T 0122 plakalı ticari taksisiyle Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gitti. Misafirini alan Buyruk, öğlen saatlerinde Korkuteli'ne gidecek olan misafiri Can'ı tekrardan terminale bıraktı. Akşam saatlerinde Korkuteli'nden dönen Can'ı almak için tekrardan terminale giden Buyruk, misafirini ticari taksisine bindirdi.

PARAYI VERDİ

Bu sırada sorun olabileceğini düşünen Buyruk, terminal içerisinde çalışan taksi şoförlerine giderek "misafirini aldığını" söyledi. İddiaya göre diğer taksi şoförleri, terminal içerisinden kimseyi alamayacağını söyleyerek Can'ı araçtan indirmeye çalıştı. Buyruk, olaya müdahale ederek taksi durağının yetkilisiyle görüşmek istediğini söyledi. Terminal içerisindeki durağa giden Buyruk'a burada görüştüğü kişiler 25 TL para vermesi gerektiği söylendi. Aralarında çıkan tartışma sonrasında parayı veren Buyruk misafirini alarak aracıyla terminalden çıktı.

'EŞKIYALIK YAPIYORLAR'

36 yıldır ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyleyen Buyruk, "Akşam üzeri misafirimi almak için terminale gittim. Ben arkadaşlara ayıp olmaması adına aracımdan inerek, diğer şoförlere misafirim olduğunu söylemek için aracımdan indim. Ancak hiç beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım ve alamayacağımı söylediler. Bunun üzerine aracımın etrafını çevirerek, misafirimi aracımdan indirmeye kalktılar. Ben de yetkili biriyle görüşmek için durağa gittim. Durakta da benden misafirimi almak için 25 TL vermem gerektiğini söylediler. Uzatmak istemediğim için parayı verdim" dedi.

Misafirinin yanında rencide olduğunu söyleyen Buyruk, "Şoförler Odası Başkanı ile görüştüm ve olanları anlattım. Bunlar resmen eşkıyalık yapıyorlar, aracımdaki misafirimi indirmeye çalışıyorlar. Yetkililerin bu kişiler hakkında gerekeni yapmasını istiyorum" diye konuştu. DHA

 

 

Editör: TE Bilisim