Hapisteki Grup Yorum üyeleri Helin Bölek, Bahar Kurt, İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı süresiz açlık grevini sürdürürken, Grup Yorum’a destek için düzenlenmesi planlanan konserin iptali tepki çekti. 

Konserleri yasaklanan, üyeleri ölüm orucunda olan Grup Yorum’a destek için 15 Şubat Pazar günü Muratpaşa Kent Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan konserin Antalya Valiliği tarafından engellendiğini açıklayan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, konuya dair basın açıklaması yaptı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nce yapılan açıklamada, “Ülkemizde yaşanan tüm adaletsizliklere karşı çıkan, hukuku egemenlerin ve iktidarın sopası olmaktan çıkarılmasını savunanların Grup Yorum ile dayanışmak, onların sesini kamuoyuyla paylaşmak için 15 Şubat 2020’de Muratpaşa Kent Meydanı’nda düzenleyeceği basın açıklaması ve müzik dinletisi Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından engellenmiştir” denildi.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Açıklama “Biz hiçbir insanımızın hele hele Grup Yorum ve ÇHD üyesi arkadaşlarımızın ölüme gönderilmesine sessiz kalmayacağız, ileriki günlerde gerekli girişimlerde bulunarak onların sesine ses olup çığlıklarını halkımıza duyuracağız. Grup Yorum’dan bir alıntıyla basın açıklamamızı bitiriyoruz: ‘…tek insan ne yapabilir sinip gizlenmekten başka? yaşayan en yüce güç, en aşılmaz barikat halkın örgütüdür …’ Halkımızı dayanışmaya, sessiz kalmamaya çağırıyor; bu zulüm ve saltanat düzeninin halkın örgütlülüğü ile ortadan kalkacağına inanıyoruz” şeklinde sonlandırıldı.

Sinem DOĞAN 

Editör: TE Bilisim