Kuyumcular Odası Başkanı Çelik, Antalya'da toplam 450 kuyumcu olduğunu, bireysel olarak 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel kendi kampanyalarını oluşturduklarını kaydetti. Her bütçeye uygun hediye bulunabileceğini anlatan Çelik, zirkon taşlı, pırlanta görünümlü yüzüklerin 350 TL, tek taş pırlantanın 750 TL, baget yüzüklerin 800 TL, altın kolyelerin 250 TL ve bilekliklerin ise 750 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu söyledi.

SEVGİLİLER GÜNÜ HAREKETLİLİĞİ

Antalya'daki kuyum sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan Ali Çelik, turizmin etkisiyle ve düğün sezonu olan Mayıs ve Ekim ayları arasında hareketlilik yaşandığını belirtti. Anneler günü, yılbaşı ve sevgililer günü gibi özel günlerde kuyumculuk sektöründe ciddi bir hareketlenme yaşandığını belirten Çelik, sevgililer günü dolayısıyla satışların arttığını söyledi.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

Önemli günlere özel kampanyaların olduğunu ve ürün çeşitliliğinin arttığını belirten Ali Çelik, büyük firmaların bu dönemde reklam verdiğini anlattı. Çelik, “Özel günlerde kuyumculuk ilk akla gelen sektördür. Ünlü pırlanta markalarının özellikle televizyon reklamlarında baget taşlı ürünleri göstermesi insanları bagete yöneltti. Artık genellikle pırlantalı baget yüzükler tercih ediliyor. Tektaşa ilgi hala devam ediyor. Beştaş ve elmas yüzük modellerine ise ilgi azaldı. Pırlantalı ürünlerde baget ve tektaş yüzükler, altında ise kolye ve bileklik tarzındaki ürünler tercih ediliyor" dedi.DHA

Editör: TE Bilisim