Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2020 faaliyet yılı 3’üncü Olağan Toplantısı Akra Hotel’de gerçekleştirildi. Toplantı Başkanlığını ANSİAD Geçmiş Dönem Başkanı & Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan’ın gerçekleştirdiği toplantının konuğu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan oldu. ‘Belirsizlik Dönemlerinde Hayatta Kalma Yolları: Kurumsal Esneklik ve Dayanıklılık’ konusunun konuşulduğu toplantıya, ANSİAD üyesi iş insanları ve çok sayıda misafir katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akay Akıncı, son iki haftada İdlib’de 13 şehit verildiğini, Van’da yaşanan çığ, Elazığ’da yaşanan deprem ve İstanbul’da düşen uçak nedeniyle  toplam 85 vatandaş hayatını kaybettiğini  hatırlatarak, “Bunların hiç biri kader değil, ihmal” dedi.

DEPREM MASTER PLANI YOK

1999 Marmara depremini hatırlatan Akıncı, “16 yıl önce yaşanan ve binlerce insanın hayatına mal olan bir deprem gerçeğimiz var ama o dönemden bu güne geldiğimiz nokta iyi dilek ve temennilerin ötesine geçmiyor. Antalya dahil olmak üzere hiçbir kentimizin deprem master planı yok. Neden yok? Çünkü bu planlar seçim zamanı vatandaşa götürüp oy isteyeceğiniz argümanlar değil. Bu yüzden kimse buna yanaşmıyor” diye konuştu.

ÇOK CİDDİ İDDİALAR

Akıncı, Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Parkı’nın işletme ihalesinin iptali ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuyu yakında takip ettiklerini kaydeden Akıncı,“Mevcut yönetim, geçmiş yönetimle ilgili burada yapılan usulsüz harcamalarla ilgili çok ciddi iddialarda bulunuyor. Açıklanan rakamlar gerçekten akla hayale sığmayacak rakamlar. Bu harcananlar bizim direkt ödediğimiz vergiler arkadaşlar. Paranın en iyi tarif edilebileceği yer burası, nasıl güçlüklerle kazanılıyor hepimiz çok iyi biliyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

YANINA KAR KALMASIN

ANSİAD’ın kentli olarak katılımcı demokrasi noktasında siyaset üstü bir kurum olduğunun da altını çizen başkan Akıncı, şöyle konuştu: “A parti, B parti ile bizim hiçbir işimiz yok. Burada harcanan milyonlarca Liralık rakamlar Sayıştay raporları tarafından doğrulanan rakamlarsa buna bir son verilmeli. Altında kimin imzası varsa bunun müsebbibi kimse hesabını vermek zorunda. Yapanın, yapanların yanına kar kalmasın, mevcut yönetim bu konuyu siyaseten kullanıyorsa da seçim zamanı gereken cevap demokratik yollarla verilir.”

ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise

küresel ve ulusal düzeydeki gelişmelerin kısa ve uzun vadeli olarak iş hayatını, şirketleri ve geleceği etkileyeceği bir döneme girildiğini ifade etti. İş dünyasının liderlerinin çalkantılı denizlerde gemiyi rotada tutmak için çabalayan kaptanlara benzediğini kaydeden Turan, “Bu dönemler yoğun sisli havalar gibi, ne önümüzü görebiliyor, ne de önümüze ne çıkabileceğini biliyoruz. Ancak buna rağmen o yolda ilerlememiz gerekiyor. Türkiye’nin kendine özgü koşulları da bu çok bilinmeyenli denkleme eklenince, VUCA döneminde ayakta kalmak ve rekabet avantajını korumak için mücadele eden işletmeler açısından durum gittikçe ürkütücü bir hal alıyor. Müşterileri koruyabilecek miyiz, çalışanlar motivasyonlarını kaybeder mi, masraflar artar mı, karlılık tutturulabilecek mi gibi sorular ağırlığını daha fazla hissettiriyor” diye konuştu.Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim