Antalya'da Anadolu ve Fen liseleri öğrencileri imam hatip lisesinde mesleği avukatlık olan dini programlarıyla tanınan bir yazarın konferansına götürüldü. Kız ve erkek öğrencilerin farklı kapılardan sokulduğu konferansta Hayati İnanç’ın “Konuşma diliniz Arapça, Farsça olsun" dediği iddia edildi.

ARAPÇA FARSÇA KONUŞMA DİLİ ÖNERİSİ

Laik eğitime vurulan darbelerin ardı arkası kesilmiyor. MEB'in yayımladığı kataloglardaki 'başı açık öfkesi' ve ders müfredatına sokulan Sünni İslâm anlayışının ardından bir skandal da Antalya'da yaşandı. İddiaya göre Hayati İnanç’ın katıldığı söyleşide konuşma dilinin Arapça ve Farsça olması önerildi. 

HAREM SELAM GİRİŞ 

Antalya'da Anadolu ve Fen liseleri öğrencilerinin imam hatip lisesinde dinci bir yazarın konferansına götürülemesi, kız ve erkek öğrencilerin farklı kapılardan sokulması ve konferansta Hayati İnanç’ın “Konuşma diliniz Arapça, Farsça olsun" demesi tepki çekti.


Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Antalya Anadolu Lisesi ve Antalya Fen Lisesi gibi birçok liseden öğrencilerin dün 6’ncı derste Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki Hayati İnanç’ın konferansına götürülmesi öğrencilerin ve velilerin tepkisini çekti.

Songül Başkaya 

Editör: TE Bilisim