Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin şubat ayı olağan meclisi 162 gündem maddesiyle toplandı. Meclisin gündeminde geçtiğimiz hafta kamuoyunda sıkça dile getirilen Menderes Türel dönemindeki Konyaaltı Sahil Projesiyle ilgili şişirilmiş faturalar vardı. CHP Grubu, Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında yapılan harcamaları eleştirdi. Bu eleştiriler sonrası AKP grubu da yapılan suçlamalarla halkın yanıltılmaya çalışıldığını öne sürdü. Başkan Muhittin Böcek ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yasaya ve yönetmeliğe uygun olan projeleri tebrik ettiklerini ancak yapılan yanlışları da söylemek durumunda olduklarını kaydetti.

PROJEYE İTİRAZIM YOK

Kavgadan yana olmadığının altını çizen Böcek, “Biz bu işlemi yaparken, İçişleri Bakanlığı teftiş raporu, sayıştay raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespitleri, teftiş kurulu ve belediye daire başkanlarının tespitiyle kararlar aldık. Benim projeyle ilgili bir itirazım olmamıştır. Bizim derdimiz tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla ilgilidir. Antalya’mıza hizmet eden herkesten Allah’tan razı olsun. 26 yıllık siyasi hayatımda halka hizmeti Hakka hizmet olarak biliriz. Yasaya, yönetmeliğe uygun olan projeleri tebrik ediyoruz. Konyaltı Beach Parkı, Hasan Subaşı yaptı süresi 10 yıldı ve tüm giderler yükleniciye aitti. Konyaaltı Belediyesi olarak sahil düzenlemesi yap işlet devret modeliyle yapıldı. Hemen kira başladı süresi 8 yıldı. Lara sahili, Bekir Kumbul döneminde yapıldı ve süresi 10 yıldı, giderler de yükleniciye aitti. İki defa yap işlet modeliyle ihaleye çıkıldığı halde, işletme giderleri yükleniciye aitti. Alkışlıyorum, sorun yok. Sonrasında belediyenin yaptığı projenin ihaleye çıkılarak 28 yıllığına kiralanmasıdır. Bizim derdimiz bu. Sonrada denmez mi cevapta ‘işte bunu Antepe firması yaptı’. Bu şirket kimin, yönetimi kimin Muhittin Böcek’in değildi. Mahkemeye intikal etmiş konular vardır. Alacak olduğumuz kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BÖCEK: GEREKENİ YAPACAĞIM

Yürütmeyi durdurma kararı çerçevesinde mahkemenin isteyeceği evrakları göndereceklerini de kaydeden Böcek, “Antepe yaptıysa, onunla da ilgili gerekeni yapacağım. Şirketin yönetimini ben mi atadım? Şuan Antepe’den ben sorumluyum, geçmiş dönemde de sorumlu arkadaşımız var. Bütün masraflar yüklenici firmaya aitken 129 milyona ihaleye çıkıldı, ihale sonuçlanmayınca belediye 254 milyon liraya maletti” diye konuştu.

BAŞKAYA YARGIYA TAŞIMIŞTI

Mecliste, Konuksever’de yapılmak istenen AVM ile ilgili plan tadilatı da görüşüldü. Bilindiği gibi 12 yıldır konut alanını, ilçe belediyesinin park ve yollarını içine alarak alanı ticari alan yaparak AVM yaratma isteğine dönük teklifler ve itirazlar sürüyordu. Geçmişte dönemin Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi ve dönemin İl Genel Meclis Üyesi Songül Başkaya yargıya taşımıştı.

PLAN TADİLATINA İTİRAZ

AKP Meclis Üyesi Nafiz Tanır, Muratpaşa Belediyesi’nden gelen Kırcami bölgesindeki plan tadilatına itiraz etti. İmar planlamasını tamamlamadan, tadilat yapmanın yanlış olduğunun altını çizen Tanır, “30 yıldır bu konu gündemdedir.  Bu imar planıyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Plan yapıldı ama henüz bir tane inşaat ruhsatı verilmedi. Bir tane yol açılmadı. Bir tane alt yapı yapılmadı. Ama biz burada yangından mal kaçırır gibi imar tadilatı yapıyoruz. Bu yapılan doğru değildir” diyerek plan tadilatını eleştirdi. Başkan Böcek ise Tanır’a cevaben, “Kırcami’ye giriyoruz, yol ve alt yapıyla ilgili. Bu konu planla ilgili bir konudur. Kırcami’ye başlayacağız” dedi.

Gündemin 41. maddesi çerçevesinde ele alınan konu,  bir kez daha görüşülmesi için İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na geri gönderildi. Komisyondan 5 bin metrekare sınırlamasının kaldırılması yönünde bir rapor gelir ve bu rapor Meclis tarafından onaylanırsa Konuksever AVM için yeni bir süreç başlamış olacak.

KIRCAMİ'YE İSTASYON

Şubat meclisinin bir başka tartışma konusu Kırcami bölgesinde akaryakıt istasyonuna yer veren plan değişikliği oldu. Meclis gündeminin 40. maddesi çerçevesinde Yeşilova mahallesinde 28235 ada 7 ve 8 parsellerin ticaret - konut alanından akaryakıt ve servis istasyonu alanına dönüştürülmesine ilişkin 5 binlik nazım imar planı değişikliğini içeren İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Diğer gruplar olumlu oy kullanacaklarını belirtirken, AKP Grup Sözcüsü Ali Çetin karar konusunda üyelerini serbest bıraktıklarını söyledi. 40. gündem maddesi oyçokluğu ile kabul edildi.

ÖPA ALANI KALDIRILDI

Öte yandan, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin o dönem ki Meclis Üyesi Songül Başkaya’nın açtığı davayla iptal edilen Boğaçay Projesi’ndeki Özel Proje Alanı’na (ÖPA) getirilen konut alanı da gündeme geldi. Meclis , Özel Proje Alanı’na (ÖPA) getirilen konut alanı kaldırdı. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim