PLAN NOTUNA İTİRAZ ETTİLER

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün ‘Konuksever AVM’ diye bilinen plan tadilatını görüşecek. 12 Yıldır konut alanını, ilçe belediyesinin park ve yollarını içine alarak alanı ticari alan yaparak AVM yaratma isteğine dönük teklifler ve itirazlar sürüyor. Geçmişte dönemin Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi ve dönemin İl Genel Meclis Üyesi Songül Başkaya’nın yargıya taşıdığı konu yeniden mecliste. 41. Gündem maddesinde görüşülecek konuda, Antalya 1 Gayrimenkul AŞ avukatlarınca 1/5000 ölçekli planların ‘5 bin metrekareden büyük parsel oluşturulamaz’ notuna yapılan itiraz görüşülecek.

KOMİSYON TOPU MECLİS’E ATTI

Konu Muhittin Böcek Başkanlığı’ndaki yeni belediye meclisinde geçtiğimiz yıl iki kez görüşülmüştü. Kamuoyunca gösterilen refleks sonrası Eylül meclisinde yer alan konu, İmar Dairesi’ne hava edilmişti. 11 Kasım 2019’da da mahkeme kararları gerekçesiyle ticari alana dönüş yapılmış ama plan notlarıyla ‘AVM yapılmasının’ engellendiği kaydedilmişti. Başkan Muhittin Böcek de “AVM yapılamayacak” demişti. Bugün yapılacak mecliste eğer plan notuna yapılan itiraz kabul edilirse tek AVM’nin önü açılacak. 5 Şubat’ta toplanan İmar Komisyonu’nun raporunda görüş oluşturmadığı ve kararı meclise bıraktığı öğrenildi.

Verilen yargı mücadelesi sonucu plansız olarak kalan ve geçtiğimiz yıl Kasım ayında mahkeme kararları gerekçe gösterilerek ticari alana çevrilen Konuksever Mahallesi’ndeki Örnek Fırını’nın yanındaki alanda AVM’nin önünü tıkadığı iddia edilen plan notuna yapılan itiraz görüşülecek. İtirazda Antalya 1. Gayrimenkul AŞ avukatlarınca alanın tamamen ticaret ve alışveriş merkezi alanı olarak planlaması ve plan notlarının iptali istendi.

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ GÖRÜŞ VERMEDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı Mart ayında seçilen yeni meclisi 3. kez Konuksever Mahallesi’ndeki AVM tadilatını görüşecek. Kasım ayında mahkeme kararları gerekçe gösterilerek yapılan ticari alan değişikliğine itiraz eden mülkiyet sahibi AVM yatırımcısı, avukatları kanalıyla plan notlarının iptali ve alanın tamamın ticaret ve alışveriş merkezi alanı olmasını istedi.  5 Şubat’ta konuyu görüşen İmar Komisyonu ise kararı Meclis’e bıraktı. 9 Kişilik komisyonun 3 üyesi toplantıya katılmadı. Katılan üyeler ise görüş oluşturmadı.

BU KEZ HEDEFTE DAİRE BAŞKANI VAR

Dönemin Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Beleidyesi ve İl Genel Meclis Üyesi Songül Başkaya tarafından yargıya taşınan ve Menderes Türel döneminde gelen, ilk planlaması Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde geçen plan teklifi, Antalya 1 Gayrimenkul AŞ tarafından 2014-2019 arasındaki Menderes Türel döneminde de meclis üyelerine çekilen ihtarla tehdit edilerek geçirilmek istenmişti. O teklif, bugün Büyükşehir Belediye Meclis gündeminin 41. maddesinde görüşülecek. Firmanın belediyeye yaptığı yine tehdit içeren itirazda bu kez de hedefe Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hüsamettin Elmas konuldu. Daire Başkanının meclisi yanlış bilgilendirdiği iddia edildi. Bilindiği gibi alan 2013’ten beri plansız alandı.

SONGÜL BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim