ANTEPE DEĞİL BAŞKALARI KAZANDI!

İki kez yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktıktan sonra 254 Milyon Lira’ya ANTEPE AŞ vasıtasıyla yapılan Konyaaltı Sahil Projesi’nde şişirilmiş faturalara ve israfa dikkat çeken Muhittin Böcek’e sosyal medyadan cevap veren dönemin Başkanı Menderes Türel, konuyu ‘şirket kar etti’ye getirdi. Belediye yetkilileri ise ANTEPE’nin alt taşeronlar kanalıyla iş yaptığını, dolayısıyla o paraların başkalarının cebine girdiğini aktardı.

Konyaaltı Sahil Projesi ihalesini belediyenin şirketi ANTEPE’nin yaptığını kaydeden yetkili, şöyle konuştu: “Ancak ANTEPE bunu piyasada konuyla ilgili ilgisiz bir sürüalt taşeronlara toplam 254 milyona vermiş. Yani aracı olmuş. Belediyeden bu para çıkmış. Menderes Türel de zaten bunu inkar etmiyor.Ama ANTEPE bunu kendi atölyelerinde yapmadı ki. Benim kendi atölyem olur ya da imalathanem olur ve oradan elde ettiğin kar şirketin karıdır. Bir nevi de belediyenin karıdır. Ama burada böyle bir durum yok.”

ANTEPE ZARAR ETMİŞ

“Üstelik ANTEPE bu işten zarar etmiş. Belediyenin parası, ANTEPE üzerinden bu işleri yapan peyzajına yapan, boyasını yapan alt taşeronlara gitmiş. Belediye kendi yapsa, şirket kendi yapsa Menderes Türel’in dediği doğru ama böyle bir şey yok. Üstelik Başkan Muhittin Böcek’in yaptığı basın toplantısında açıkladığı gibi maliyetler ciddi anlamda şişirilmiş ve belediye bu şekilde zarara uğratılmış. Menderes Türel her zamanki gibi doğruları söylemek yerine topu taca atıyor ve kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor.”

Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim