Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde 6772 sayılı kanun kapsamında ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda 31 Ocak tarihinde işçilere ödenmesi gereken ilave tediye ücretlerinin hastane yönetiminin aldığı kararla ödenmediğini iddia eden işçiler eylem yaptı. Öz Büro İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mustafa Ertaş, grup adına açıklama yaptı. Başkan Ertaş, idare tarafından tatmin edici bir cevap alınamamasının tam bir kanunsuzluk olduğunu kaydetti ve “Bu itibarla üniversite hastanesi bünyesinde çalışan arkadaşlarımız başhekimlik önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalışmışlardır. Üniversite hastanesinin kanun tanımazlığı bununla da sınırlı değildir. Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamında ödenmesi gereken Temmuz 2019 tarihli 5 gün ve Ocak 2020 tarihli 5 günlük ikramiyelerin de ‘paramız yok’ bahanesi altında ödenmemesi tam bir skandaldır” dedi.

DAR GELİRLİYE BAKIŞ SORGULANMALI

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin mali açıdan kötü yönetildiğini iddia eden Ertaş, “Aşırı borçlanma nedeni ile maaşların zamanında yatmaması da uzun zamandan beri devam eden bir alışkanlık olarak yansımaktadır. Her şeye rağmen döner sermaye ödemelerinde diğer hastane personeline binlerce lirayı bulan ödemeleri geciktirmeyen hastane yönetimi, dar gelirli kapsamında, asgari ücret şartlarında geçimini sağlayan işçilere yönelik tavrı nedeni ile kendini sorgulamalıdır” dedi.

İŞYERİMİZ KUTSALIMIZ AMA!

Açıklamada Ertaş, şunları söyledi: “Temizlik işçisinin temizlik yapamaması sonucu doktorun ameliyat yapamayacağı, muayene olmak isteyen vatandaşa bir sekreterin sıra verememesi sonucu o doktorun muayene yapamayacağı, bir teknik personelin işini zamanında yapamaması sonucu tüm hastanenin işlerinin aksayabileceği bir hakikat olarak ortada iken, işçilerin ötekileştirildiği yok sayıldığı bir yaklaşım asla kabul edilebilir bir durum değildir. Hastanelerimiz iş yerlerimiz, bizler için kutsaldır. Ve asgari geçim şartlarında aldığımız üç kuruşun da sudan bahanelerle zamanında yatırılmaması anlaşılır değildir. Konunun takipçisiyiz, ödemelerin gerçekleşmemesi durumunda yasal yollara alacakların tahsiline gidileceği hususunda gerekli iş ve işlemlerin yapılacağını şimdiden bildiririz.”

 Ziya Nur SEZEN 

Editör: TE Bilisim