AYKIRIKLARI KENDİMİZ YIKMALIYIZ

Elazığ'da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı sert konuştu. Akıncı, “Kral çıplak’ demeli, bu işe mühendislik eğitiminden başlamalıyız” derken Balcı, “İmar barışı adı ile yapılan müracaatlardan ayıklayıp biran önce kendimiz yıkmalıyız” diye konuştu. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ufuk Aydın da AFAD’ın Türkiye deprem haritasını hatırlatarak, “Mesele bu kızıl alanlarda, her türlü aykırılığını kabul edip ‘imar barışı’ ile bağrımıza bastığımız yapılar sahiplerini, kullanıcılarını öldürebilir” dedi.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ufuk Aydın Elazığ'da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası ses getirecek açıklamalarda bulundu.

AKINCI: GÜNAH KEÇİSİ BULUNUR

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, depreme karşı bugünden yarına hemen önlem alınamayacağını belirterek, “Hemen acil kararlar alıp bunu güçlü bir irade ile zaman içinde hayata geçirtebilirsiniz. ‘Kral çıplak’ demeli, bu işe mühendislik eğitiminden başlamalıyız. Yetki yasası nerede? Okul bitince hemen mühendislik yetkisini de birlikte veriyoruz. Mükemmel olan eğitim sistemimize mi güveniyoruz. Can ve mal güvenliği ne kadar ucuz ülkemizde. Üstelik bir de meslek odalarını yetkisiz kıl. Hiçbir teknik görüşe ihtiyaç hissetmeden ‘imar barışı’ altında projesiz ruhsatsız yapıları affet. Haydi şimdi her zamanki gibi ağlayalım hep beraber. Bir müddet sonra birkaç günah keçisi de buluruz nasıl olsa” diyerek tepki gösterdi.

BALCI: KENDİMİZ YIKALIM

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı ise mühendislik hizmeti almadan inşa edilen yapıların, ‘imar barışı’ adı ile yapılan müracaatlardan ayıklayıp biran önce yıkılması gerektiğini vurgulayarak şu görüşlere yer verdi: "Elazığ depremi bir kez daha göstermiştir ki yapı stokumuzun büyük bir bölümü mühendislik hizmeti almadan yapılmıştır ve mühendislik hizmeti almadan yapılmış bu binalarımızın en başta zarar görmesi de maalesef kaçınılmazdır. Mühendislik hizmeti almadan inşa edilen bu yapıları, imar barışı adı ile yapılan müracaatlardan ayıklayıp biran önce kendimiz yıkmalıyız. Depremle yaşamayı, depreme hazırlıklı olmayı acilen öğrenmeliyiz ve biran önce de öğretmeliyiz. "

 MESELE İMAR BARIŞI İLE

KABUL EDİLEN AYKIRIKLAR

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ufuk Aydın da AFAD’ın Türkiye deprem haritasını hatırlatarak, “Bu harita sayesinde konumumuzu bilelim, durumumuzu tartalım, planımızı ona göre yapalım. Malumunuz deprem değil, mesele bu kızıl alanlarda, her türlü aykırılığını kabul edip ‘imar barışı’ ile bağrımıza bastığımız yapılar sahiplerini, kullanıcılarını öldürebilir” dedi.

 

 

Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim