1995’ten beri varlığını sürdüren ve her yıl giderek büyüyen Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar, 19 Ocak Pazar günü Denizimpark’ta yapılan sabah kahvaltısında buluştu. Bülent Kantarcılar önderliğinde yapılan buluşmaya yaklaşık 850 Antalya sevdalısı katıldı. Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Başkanı Bülent Kantarcılar, “Her şey birlikte güzel, Antalya için.Özgürlük ve sadelik bizim özümüzdür. Hoşgörü, sevgi ve saygı farkımızdır. Antalyamızın insanı sağduyulu ve herşeyin farkındadır. Bu da böyle bilinmelidir” dedi.

Kahvaltı sonrası kısa bir konuşma yapan Bülent Kantarcılar, 25 yılın sonunda dernek olmak için düğmeye bastıklarını ifade etti.  Kantarcılar, “El ele, yürek yüreğe vererek bu günlere geldik. Katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

RANTA KARŞI AYAKTA DURMALIYIZ

Kantarcılar şöyle konuştu: “Nasıl bir suya taş atarsınız da hareler şeklinde büyür, biz de öyle büyüdük. Bizler bu memleketin ekmeğini yedik, suyunu içtik, okullarında okuduk, sokaklarında büyüdük, ailelerimizi barındırdık, narenciyenin mis gibi kokularını içimize çektik. Bizler de bir Antalyalı olarak duyarlı davranıp taşın altına elimizi koymamız lazım. Görsel ve düşünsel olayların tek başına bir işe yaramadığı, toplum olarak zamanında olumlu davranışları hep birlikte destekleyerek güzel olan ne varsa yaratabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Güzel dostlukların altına imza atan Kuşaktan Kuşağa Antalya Dostları, her türlü övgüye layık olup daha nice Antalya’ya damga vuran işlerin içinde olacaktır. Bu gücü siz Antalya dostlarından alan bizler daha nice olumlu işlerin için olacaktır. Kent kültürel örtüsünün yapılanması ve Antalya kimliğinin öne çıkarılması için sağlam adımlar atılması, tarihi yapısı fazla değişmeden en azından bu günkü haliyle korunması, Antalya için rant çıkarlarına karşı sosyal oluşumla dimdik ayakta durulması, Antalya’yı yönetenlerin Antalyalı olması ve Antalyalılık özgüveninin aşılanması en büyük görevimizdir.”

Konuşmanın ardından kahvaltıda konuk olan sanatçı Selim Sam, sesiyle gelen davetlileri eğlendirdi.

Sinem DOĞAN

 

Editör: TE Bilisim