Spor Güvenliği Toplantısı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı. Antalya Valiliği'nde düzenlenen toplantıya emniyet ve jandarma yetkilileri ile Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Fikret Öztürk, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu da katıldı.  Toplantıda aynı kentin Süper Lig'deki iki takımının taraftar grubu temsilcileri de yer aldı.

Vali Karaloğlu, Antalyaspor'un Alanya'da oynadığı Aytemiz Alanyaspor maçında iki takım taraftarı arasında yaşanan gerginliğedikkati çekti. Şehrin güçlü olması için iki takıma ve taraftarına ihtiyacı olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "Antalya önemli marka şehirdir. Bu şehrin alt markaları arasında önemli iki kulüp vardır. Bu iki kulüp maçlarda rakip olabilir ama taraftarı sosyal hayatta rakip olamaz" dedi.

'GRUPLARINIZA HAKİM OLUN'

Vali Karaloğlu, geçmişte İzmir, Adana takımlarının, taraftar düşmanlığı nedeniyle başarısızlık yaşadığını söyledi. Antalyaspor ve Alanyaspor'un önemli bir değer olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, "Aynı ligde maç yapacağız. Edebimizle takımı destekler, yeneni alkışlarız. Sosyal medya üzerinden birileri iki takım taraftarını düşürmeye çalışabilir. Bunların siyasi ya da başka amaçları olabilir. Bizim tribün liderlerimizden isteğimiz kendi gruplarınıza hakim olun. Grup dışındakilere de emniyetimiz gerekeni yapar. Biz canlarına okuruz. Bu şehir huzur şehri. Biz sizi kucaklayamazsak, huzur olmazsa, 20 milyon insana 'tatilinizi burada yapın' nasıl deriz. Bu günü milat kabul edin" diye konuştu.

'KARMA TRİBÜN OLSUN'

Vali Karaloğlu, iki takımın birbiriyle oynayacağı maçlarda rakip tribün uygulanmamasını, herkesin bir arada maç izlemesini önerdi. Vali Karaloğlu, şunları söyledi:"Benim önerim iki takımın maçında rakip tribün olmasın. Karma tribün olsun, karma seyredip, birlikte kaşkol sallayalım. Tribünden mesaj verelim. Biz Antalya'da karma maç seyrettirelim örnek olsun. Taraftar istediği yerden biletini alsın, kol kola maç izlesin. İki takımın taraftarı başka takımla maçlarda birbirini desteklemeye gitsin. "

Sporla şiddetin, hakaretin, alkol, uyuşturucu maddenin bir arada olmaması gerektiğini kaydeden Vali Karaloğlu, "Nezih taraftar grubu oluşturalım. Aklınızı başınıza alın yoksa dediklerimi 3-5 yıl sonra hatırlarsınız" sözleriyle taraftar grubunu uyardı.

'AĞABEY KARDEŞ GİBİYİZ'

Toplantıda konuşan Aytemiz Alanyaspor Başkanı Çavuşoğlu, Antalyaspor taraftarı ve yöneticileriyle hep ağabey- kardeş gibi olduklarını söyledi. İki takım taraftarı ve yöneticilerinin aynı şehrin çocukları olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:"Ne Alanya Antalya'nın köyü ne de Alanya başka bir şehirdir. Hepimiz aynı kentin insanıyız. Bizim ayrımız gayrımız olmamalı. Hem bizim hem Antalyaspor'un taraftarına çok iş düşüyor. Taraftar hem Alanya hem Antalya'yı desteklemeli. Ayrım yapılmamalı, aynı şehrin kardeş iki takımıyız. Hep örnek olduk herkes de örnek göstermiştir. Biz ikili ilişkilerimizin iyi olduğunu konuştuk ama son bir iki maç bizi üzdü. Ufak tefek şeyler olmuş olabilir. Bundan sonra olmayacaktır. Biz birlik ve beraberlikten yanayız. Bundan sonraki süreçte taraftara iş düşüyor. Alanya taraftarına ben ne dersem yapmak zorunda. Yapmazlarsa aynı yerde olamayız zaten. Ben üçüne de kefilim. Antalya ve Alanya'da münferit taraftar grubuna dahil olmayan kişiler de iki takımın arasını açmak için yapabiliyor. Biz buna izin vermemeliyiz."

YÖNETİCİLER ÇOK İYİ DOST

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Öztürk de iki takım yöneticilerinin çok iyi dost olduğunu söyledi. Antalya ile Alanya'nın et tırnak gibi birbirinden ayrılamayacağını vurgulayan Öztürk, "Biz Antalyaspor olarak bu konuda sorun çıkaranı elinden tutar emniyete teslim ederiz. Taraftar olarak birbirimize destek çıkacağız. Son maçtaki laflar hiç hoşumuza gitmedi. Kardeş takım olarak çalışıp birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Taraftar arasında huzursuzluk olması bizi üzer. Taraftar arasında huzursuzluk olması halinde Öztürk ailesi olarak Antalyaspor'da olmayacağımızı taraftarın bilmesi gerekir" diye konuştu. DHA

Editör: TE Bilisim