Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), her yıl düzenli olarak verdiği geleneksel ödüllerini, gelişim ve gelecek odaklı bir revizyonla “Kente Önem Katanlar” ismiyle yeniledi.  Akra Barut’ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Davut Çetin ve yönetimi kurulu üyeleri, “KÖK Ödülleri”yle ilgili bilgi verdi.

ŞEHRE DOKUNACAĞIZ

KÖK ile yıllardır alışılagelmiş ödül ve ödül töreni anlayışını, heyecan verici, önemli bir değere dönüştürdüklerini kaydeden Çetin, “Uzun süre hatırlanacak ve kalıcı bir eserle taçlanacak bir projeye dönüşecek olan yeni ödül sistemi ile şehre ve gençlere daha fazla dokunacağız.Bundan sonra törenlerimize ayırdığımız kaynağı, Antalya için çok daha anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine ayıracağız. Büyük ve masraflı törenler yerine, sade ama anlamlı bir tören yaparak kentimize değer katmak, geleceğe eserler bırakmak istiyoruz.Artık her kuruluş yıldönümümüzde önemli bir sosyal sorumluluk projesiyle #Antalya’ya değer katacak ve öncülük edeceğiz” dedi.

SPOR SALONU YAPILIYOR

KÖK Ödülleri ile üyeler adına Antalya’ya anlamlı bir ödül kazandırmış olacaklarını altını da çizen Çetin, “KÖK, kentin önemine atıf yapmakta, ekonominin kentin köklü değerleriyle birlikte gelişeceğini ifade etmektedir.Bir kenti kent yapan köklü kuruluşları,tarihi değerleri, kültür, eğitim, bilim, basın, sanat gibi zenginlikleridir. Kentler bu değerler ile bir bütün olarak gelişir. 2020yılı KÖK Ödüllerini kazananlar adına Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne spor salonu yapımı çalışmalarına başladık. Salonun girişinde ‘Bu Spor Salonu, ATSO’nun 2020 Yılı Ödül Sahipleri adına yaptırılmıştır’ başlığıyla ödül alanların isimlerini yazdırmayı öngördük.KÖK, aynı zamanda kadim şehrimizin köklü kuruluşu olan ATSO’yu da ifade etmektedir. Zira ATSO 137 yıllık tarihiyle Antalya’nın köklerinden birisidir” diye konuştu.

BAŞVURULAR ALINACAK

Başkan Davut Çetin, KÖK Ödülleri için 8 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında başvuruların alınacağını da hatırlatarak şöyle konuştu: “Ödül kategorileri ve koşulları http://kenteonemkatanlar.org internet sayfamızda yer alıyor. Başvurular bu sayfadan alınacak. Kişi veya kuruluşlar kendi adlarına da başvurabilirler, aday da önerebilirler.2020 yılına böyle güzel yeniliklerle başlamış olalım.Bu projenin başarılı olmasını, Antalya’da ve ülkemizde güzel bir yeniliğe ilham olmasını diliyorum.”

İŞBAŞI: KÖK KALBE DOKUNUYOR

KÖK Ödülleri'nin tasarımcısı Graphx ortağı Cihan İşbaşı ise yaptığı konuşmada yeni ödül tarzını tanımlayan bir yandan da kısalttığında çok hoş, ciddi, kalbe dokunan anlam ifade eden bir markalama üzerinde durduklarını söyledi.İşbaşı, şöyle konuştu: “ATSO'nun yarattığı markalarda kısaltması da derin anlamlar ihtiva etsin istedik. Bu çok duru, çok kısa ve çok Türkçe olmalıydı. Kök önümüze çıktığında onu çok sevdik. Çok simetrik bir kelime, tersten ve düzden okunuşu aynı. Kök bir sürü şeye karşılık geliyor. Kente önem katan insanlar, kurumlar ya da kavramlar kentin övünç kaynakları, bunlar kentin özel kurum ve kişileri. Kentin özgür kanatları. Böyle organizasyonlarda ödül alanlar hakikaten kenti daha ileriye taşıyanlar, daha nitelikli vizyon kazandıran kişiler oluyor. Kök aynı zamanda gelişen ve büyüyen organizmanın da ana yapısı."

7 KATEGORİDE ÖDÜL

Yedi kategorideki ödüller ise şöyle; Kent ödüllerinde inovasyon, dijital dönüşüm, bilim, eğitim, kültür-sanat, spor, çevre, kurumsal sosyal sorumluluk, Antalya araştırması, basın. Döviz kazandırıcı hizmetlerde seyahat acenteleri, konaklama tesisleri, ihracat genel ve tarım ihracatı. Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi sıralamasına giren Antalya firmaları. Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 sanayi kuruluşu arasına giren Antalya firmaları. Ticari bilanço kârı büyüklüğüne göre dereceye giren oda üyeleri merkez ve ilçe temsilcilikleri gelir ve kurumlar vergisi. Faal en eski 3 gerçek ve tüzel kişi oda üyeleri. 10 yıl ve üzeri görev yapan oda meclis üyeleri." Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim