Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Kaymakam Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, meclis üyeleri Ferhan Fidan, Hasan Ali Acar, Ramazan Kal, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. BeykanÇizel, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğr. Üyesi Dr. Kezban Sönmez, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve turizmciler katıldı.

Toplantıda, üniversitenin destekleriyle bilimsel ve sanatsal faaliyetlerin yapılması, Kemer'in markalaşması ve marka değerinin yükseltilmesi, turizm potansiyeli, daha fazla turist çekebilmek için yapılması planlanan projeler ve festivaller gibi konular konuşuldu.

SUALTI ARKEOLOJİ MÜZESİ

Kaymakam Murtaza Dayanç, Kemer'e gelen yaklaşık 4,5 milyon turistin büyük bir nimet olduğunu ve ülkeye önemli bir döviz girdisi olduğunu söyledi. Turizm konusunun çok geniş bir yelpazeye sahip olduğuna vurgu yapan Kaymakam Dayanç, “Şehir turizmine yönelmemiz lazım. İnsanların buraya gelebileceği kent profili ortaya çıkarmamız gerekiyor. Kemer'e sualtı arkeoloji müzesi yapılırsa Türkiye'de tek olacak. Çünkü Bodrum'daki kapanacak. Bu ses getirir ve ilgi çeker. Müze konusu belli bir noktaya geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldu. Bakanlıkta inceleniyor. Kemer Belediyesi de imar plan revizyonlarını yapacak. Arkasından ihaleye çıkılacak. Ayrıca etnografya müzesi de yapılmalı" dedi.

ONAY BEKLENİYOR

Kemer'i markalaştırması için projelerin geliştirilmesi gerektiğine değinen Kaymakam Dayanç, "Kemer'de Selçuklu Av Köşkü var. Buranın restorasyonu kabaca tamamlanmış durumda. Buranın çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra av müzesi olarak kullanıma açılması planlanıyor. Selçuklu ve Osmanlı'nın tarihini anlatan otantik bir yer olacak. Buranın çevre düzenlemesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda. Buradan onay bekliyoruz. İşin takibindeyiz" diye konuştu.

ÇITA ARTIK YÜKSELİYOR

Başkan Necati Topaloğlu ise uzun zamandır Kemer'in geleceği için yapılması gerekenler hakkında toplantılar yapıldığına dikkat çekerek, “Herkes elini taşın altına sokmaya başladı. Kemer'de neler yapılabilir diye çalışıyoruz. Kemer'in çıtasını nasıl yükseltebiliriz diye uğraşıyoruz. Belli bir yol da aldık zaten. Alınan kararları meclisten geçirerek önümüzdeki yıl uygulamaya koyacağız" dedi.

Kemer'de yapılması planlanan sanatsal ve bilimsel faaliyetler ile etkinlikler kapsamında Akdeniz Üniversitesi'nin ve sivil toplum kuruluşlarının da destek olacağının altını çizen Topaloğlu, “Kemer'e nasıl bir katkı sağlarız diye çalışıyoruz. Kemer'de müze çalışmaları deva ediyor. Sanatsal faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Anadolu Ateşi'nden Mustafa Erdoğan 'Bana 10 dönüm yer verin, her hafta Kemer'e 3 bin kişi getireyim' dedi. Bu bizim için aslında büyük bir şans. Bir yerden başlamak gerekiyor. Kemer'in çıtası artık yükseliyor" diye konuştu. DHA

Editör: TE Bilisim