2006 Yılında Belek Belediyesi’ne 20 yıllığına tahsisliyken bakanlıkla yapılan protokole aykırı hareket edildiği gerekçesiyle 2013 yılında tahsisi iptal edilen Belek ve Kadriye plajlarındaki işletmecilerin tahliyesi için karar çıktı. Kararın Antalya Valiliği aracılığıyla Serik Belediyesi’ne gönderilmesi gözleri bölgeye çevirdi. İddiaya göre Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un otel alanı genişletilmek isteniyor. Ancak halk da belediye de plajın belediye tahsis edilmesinden yana.

Geçtiğim gün Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, gazetecilere açıklamada bulundu. Belek ve Kadriye'deki sahilde bulunan işletmelerin tahliyesiyle ilgili karar alındığını aktaran Aputkan, “Bakanlık birkaç gün önce bize yazı gönderdi. Buralarda bulunan esnafların tahliye edilmesi gerekiyor. Buraları tahsisten önceki duruma geri getireceğiz” dedi.

"Bundan sonra biz ne yapabiliriz? Buraları halka nasıl kazandırabiliriz? Bunu konuşmamız lazım” diyen Başkan Aputkan’ın açıklamaları sonrasında halk da sivil toplum örgütleri ve siyasiler de gözünü bölgeye çevirdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Budak, bu kararla Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un otel alanının genişletilmek istendiğini iddia etti.

Ziya Nur SEZEN 

Editör: TE Bilisim