ARSA PAYLARI DEĞİŞTİ

13 Haziran 2017’de Menderes Türel’in başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Antalya Toptancı Hali’ndeki 712 adet taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre encümene satış yetkisi alınırken, 98 adet taşınmaz geçtiğimiz ay satışa çıkarılmıştı. Satışa çıkarılan yerlerle ilgili Tapu’da yaşanan arsa payları değişikliği konusunda gereken düzeltme kararı dün aralık ayı devam meclisinde görüşüldü.  Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Tapu’da işlem yapılamaya gidildiğinde arsa paylarında değişiklik yapıldığını ve adaletsizliklerin giderildiğini kaydetti. Arsa payları değişen yerler için yeniden karar alınmasının gerektiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayı devam toplantısı dün belediye hizmet binasındaki meclis salonunda Muhittin Böcek başkanlığında toplandı. Yılın son meclis toplantısında Başkan Böcek, yeni yılı kutlayarak tüm çalışma arkadaşlarına ve belediye başkanlarına, meclis üyelerine teşekkür etti.

OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ

Konuya dair söz alan ve geçtiğimiz dönem de meclis üyesi olan AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yılmaz, 2017’deki satış kararında CHP Grubu’nun ret verdiğini hatırlattı. Yılmaz, Başkan Böcek’in sık kullandığı “Keser döner, sap döner. Gün gelir hesap döner” sözüyle CHP Grubu’na göndermede bulundu. Yılmaz, dün de bugün de satıştan yana olduklarını kaydetti  ve “Hepsini satmayın. Biraz da bize kalsın” dedi. Başkan Böcek de “Çok bekleyeceksin Sayın Yılmaz” dedi. Konuşmaların ardından karar oybirliğiyle geçti. Başkan Böcek de birlikte alınan karar dolayısıyla meclise teşekkür etti.

Sinem DOĞAN  

Editör: TE Bilisim