Memur Sen Antalya Temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre, Mustafa Başkan Çoban, insan haklarının hiçbir hesap veya çıkar için gasp edilemeyeceğini, pazarlığının yapılamayacağınısöyledi.

Çoban, “İnsan Hakları Günü’nün, insanların ölmediği, annelerin çocuksuz, çocukların yetim ve öksüz kalmadığı, gözyaşının dindiği, sürgünlerin, soykırımların, zulümlerin yaşanmadığı, emekçilerin alın terinin karşılığını tam olarak aldığı, gelir dağılımının adil paylaşım esasına göre yapıldığı bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

‘HAKLAR GASP EDİLİYOR’

İnsan haklarının hukuk ve yaptırım gücünün teminatı altında değilse, parlatılmış sözden ve söylemden öteye gidemeyeceğini, bir değer ve anlam ifade etmeyeceğini belirten Mustafa Çoban, birilerinin daha fazla refah ve maddi kazancı için hayat hakkı başta olmak üzere, Bosna-Hersek’te, Filistin’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Mısır’da, Arakan’da, Yemen’de, Latin Amerika’da ve Afrika’nın çeşitli ülkelerinde milyonlarca insanın hakkının gasp edildiğini söyledi.

‘SEYİRCİ KALINIYOR’

Çoban sözlerini şu şekilde sürdürdü: “‘Siz insan değilsiniz ki hakkınız olsun’ şeklindeki düpedüz şeytani sapkınlık, arkasına silah ve para gücünü de alarak kendisi gibi inanmayan, kendisi gibi düşünmeyen veya kendisine köle olmayı reddeden herkesi, her milleti, her coğrafyayı yakıp yıkmaktadır. Bu anlayış, insan haklarını değil, ancak ve ancak kölelik kurallarının evrensel ilkelerini kabul etmekte veya dayatmaktadır. Bugün yaşanan haksızlık ve zulümler de budur, bu yüzdendir. Akılalmaz boyutlara ulaşan şiddet, kurumsal, örgütlü gücüne dayanarak bütün dünyayı, daha doğmamış çocukları bile tehdit etmekte, başta BM olmak üzere, küresel hak, hukuk ve barış örgütleri, bütün bu olup bitenlere seyirci kalmakta, hatta artık katliamlar da dâhil, doğrudan zalimlerin zulmüne ortak olmakta, destek vermektedir.” Haber Merkezi

 

 

 

Editör: TE Bilisim