Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 2019 yılının son toplantısı Başkan Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Önergelerle birlikte 103 maddenin görüşüldüğü toplantıda maddelerin 3'ü oy çokluğu, 31'i ise oybirliği ile kabul edildi, önergeler komisyonlara havale edildi. Mecliste Muratpaşa Belediyesi'ne ait Meydankavağı Mahallesi'ndeki bir parselin, ticari alana dönüştürülmesine, emsalin 1’e çıkarılmasına yönelik gündem maddesi tartışmalara yol açtı. AKP ve MHP grubunun 'hayır' oyu vermesi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı kızdırdı. Uysal, kentlerin imar planlarında yeşil alan ve ticari alanların nerelerde olacağının belirtildiğini hatırlatarak, bu durumun kamuya ait parselleri için de geçerli olduğunu kaydetti.

FAZLA EMSAL TALEBİMİZ YOK

Başkan Ümit Uysal, "Kamunun görevi yeşil alanları olduğu gibi korumaktır. Ama kamunun kamu mülklerini koruma görevi de vardır. Kamu kendisine düşen parsellerin değerini koruyup, onu değerlendirmekle de mükelleftir. Kamu elinde ne varsa her şeyi yeşil alana çevirmesi cahilce bir yaklaşım olur. Belediye parselinde ticaret hakkını neden kullanmasın, milletin malını neden değersizleştirelim? Nasıl bir kafa bu? Bu parselin yan tarafı ASAT’a aitti. Geçen dönem ticari alan olarak düzenlendi. Fazla emsal talebimiz yok" dedi.

ANTAB YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Mecliste, Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği’ne (ANTAB) üye seçimi de gerçekleştirildi. 2008 yılında kurulan ve uzun bir süre Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) olarak hizmet veren birliğin adı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olağanüstü genel kurul toplantısında Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (ANTAB) olarak değiştirilMİŞTİ. ANTAB’ta, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni meclis üyelerinin oylarıyla belirlenen 11 asil, 5 yedek üye temsil edecek.

11 ASİL, 5 YEDEK ÜYE 

Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği’ne gizli oylamayla Metin Altunbaş, Ali Polat, Mithat Aras, Deniz Filiz, Oktay Başaran, Barış Bulut, Mustafa Başkak, Yunus Emre Ertugan, Mehmet Yüksel, Mehmet Manavoğlu ve Hasan Ali Acar Asil üye olarak seçildi. Büşra Özdemir, Mustafa Bilici, Zekeriya Altun, Gürsel Aşık ve Hasan Can Kamburoğlu ise yedek üyeler oldu.

ANTALYA’YI KUCAKLAYACAK

Başkan Muhittin Böcek, birliğin Antalya’ya ve Antalya turizmine hayırlı olmasını dileyerek, ANTAB’ın bundan sonraki süreçte bütüncül bir yaklaşımla hareket ederek tüm Antalya’yı kucaklayacak çalışmalara imza atacağını kaydetti. Böcek, ANTAB’ta turizm tesislerinin de yer alacağını hatırlatarak,  “ANTAB ile Antalya’mız için en önemli sektörlerin başında gelen turizmi el birliğiyle daha da yukarılara taşımak öncelikli hedefimiz olacak. Antalya 19 ilçesiyle bir bütündür. 19 ilçe belediyemizin de dahil olmasını arzu ettiğimiz bu birlik ile turizmin gelişimine katkı koyacak. Tüm belediye başkanı arkadaşlarımı birliğe üye olarak Antalya için yapacağımız çalışmalara katkı sunmaya davet ediyorum” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim