Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Yörük Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (YÖRKAM) işbirliği ve Antalya Valiliği’nindestekleriyle düzenlenen 1. Uluslararası Yörük Sempozyumu’nda bilimsel oturumlar Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Cumartesi gün boyu devam eden oturumlarda her bir toplantıya Yörüklerin yurdu dağların adı verildi.

YÖRÜK KÜLTÜRÜ ELE ALINDI

Yörük kültürünün tüm yönlerinin bilimsel olarak ele alındığı oturumlarda Akdeniz, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Yeditepe, Mersin, Bayburt, Uludağ, Aksaray, Süleyman Demirel, Muğla Sıtkı Koçman üniversiteleriyle birlikte Tataristan Bilimler Akademisi, Macar Bilimler Akademisi, Kırgız Devlet Teknik Üniversitesi, Özbekistan Bilimler Akademisi’nden akademisyenler konuşmacı olarak yer aldı.

Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oturumlar, Türkiye’nin 7 üniversitesinde bulunan Yörük Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin (YÖRKAM) müdürlerinin katıldığı oturumla sona erdi.  Gün boyu gerçekleşen sunumları ilgiyle takip eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da YÖRKAM Müdürleri oturumun açılışında kısa bir değerlendirmede bulundu. Uysal, Yörük kültüründe müşterek menfaatlerin önemli olduğunu belirterek, “Bizim belediyeciliğimiz de böyledir. Bütün projelerimiz o vasfı taşıyan herkesedir” dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: TE Bilisim