1980 öncesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Recep Durmasür tarafından düzenlenen panele çok sayıda partili katılırken, parti yönetimlerinden katılım sınırlı oldu. CHP İl ve ilçe başkanlarından katılım olmazken, CHP Milletvekillerinden Aydın Özer ve Rafet Zeybek katıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da kısa bir süre paneli izleyip çıktı. Konuşmacılar genel olarak partinin kendisini net olarak ortaya koyması gerektiğini belirtirken, amacı, inancı olan, güven veren bir CHP’nin kazanacağı kaydedildi.


HALK İÇİN HALKLA SİYASET

Panelde 1980 öncesinde siyasetin, tamamen siyasi mücadele için, ülkenin daha mutlu, insanların daha mutlu olması adına, ülke yararına, yapıldığı kaydedildi. Konuşmacılar genel olarak parti içi demokrasi, önseçim, ideolojik program etrafında birleşme, halk için, halk adına, halkla siyaset noktalarına vurgu yaptılar ve partilerine katkı sunmaya hazır olduklarını ifade ettiler.


ANILAR EŞLİĞİNDE YEMEK

Panel sonrası akşam yemek gerçekleştirildi. Atatürk Parkı’nda Gaziantep Restoran’daki yemeğe CHP İl Başkanı ve belediye başkanları katılmazken, CHP’nin geçmişte görev yapmış çok önemli isimleri yemeğe katıldı. Selahattin Tonguç, Yusuf Öztop, Gürkut Acar, Abdi Yavuz dikkat çeken isimlerdi. Recep Durmasür’ün sunumuyla başlayan yemekte konuşmacılar 1980 öncesi dönemde yaşanmış olayları anlatıp geçmişi yad ettiler. Sinem DOĞAN

 

Editör: TE Bilisim