Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eylül ayı içinde bin 872 kişi ile yüz yüze yapılan, CHP belediye başkanlarıyla ilgili memnuniyet anketinin tamamlanan ilk bölümüne ilişkin sonuçları açıkladı. Ankete göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şehriyle uyum içinde olan belediye başkanları arasında yer alıyor ve belediye başkanlığını kazandığı yüzde 50.62’lık oy oranı koruyor.

CHP’nin önceki dönem milletvekili ve Akdeniz GERÇEK Gazetesi köşe yazarı Gürkut Acar, partisinin belediye başkanı olan Muhittin Böcek’in 6 aylık performansını değerlendirdi.

ARTIK GÖZLER ÜZERİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi ve Muhittin Böcek’in çok başarılı bir seçim süreci sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak çok önemli bir başarının altına imza attığını kaydeden Acar, “Şimdi tüm Antalya ve tüm Türkiye’nin gözü artık üzerindedir. Antalya çok önemli bir şehirdir. AKP’li Menderes Türel’den daha iyi bir belediye başkanlığı yapmak durumumdadır hatta zorundadır.Antalya’da var olan ve kamuoyunun da desteğini alan projeleri sürdürmek ve ekibiyle birlikte hazırladığı yeni projeleri de hayata geçirmek için çok çalışmalıdır.Bunu yaparken de belediyenin mali yapısını zaafa uğratmaktan kaçırmalı, çok büyük bir hassasiyet göstermelidir” dedi.

BÖCEK’E İNANIYORUM

Başkan Böcek’in büyük bir çaba içerisinde olduğunu gördüğünü ve bunu başaracağına tüm yüreğiyle inandığını vurgulayan Acar, “Çünkü görüyorum, gece gündüz çalışıyor. Antalya halkının tüm ilçeleriyle beraber büyük bir çalışma içinde olduğu görülüyor. AKP’li belediyelerin bir zamanlar göstermiş olduğu başarıyı şimdi CHP’li belediyelerin göstermesi ve halkı memnun etmesi, önümüzdeki dönemle ilgili umut veriyor” diye konuştu.

TÜREL ÇOK YANLIŞ YAPTI

AKP’li Menderes Türel’in belediye başkanlığı döneminde özellikle Konyaaltı’nda çok ciddi yanlışlar yaptığını hatırlatan Gürkut Acar, şöyle konuştu: “Gerçekleşmesi mümkün olmayan, DSİ’nin ikazlarına rağmen Boğaçayı’ndaki Konyaaltı plajını yok edecek Boğaçayı projesi gibi ‘çılgın’ dediği ama gerçekte ‘ saçma’ olan projelerle gündemi meşgul etmiştir. Bunun yanında Lara’da 1. Derecede SİT alanı 87 bin metrekare alanı çıkartıp orayı bin yataklı otel haline getirmek gibi hayalin peşinde koşmuştur. Ama en sonunda Antalya halkının ve duyarlı kamuoyunun ona yanıtı net olmuş ve belediye yönetimini kaybetmiştir. Demek ki halka rağmen her şey yapılamazmış.”

ÖRGÜTÜN SESİ DE DİNLENMELİ

CHP’li Belediye başkanlarının Menderes Türel’in belediye başkanlığını kaybetmesinden alacakları çok ciddi dersler olduğunun altını çizen Acar, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece hizmet etmek yeterli değildir. Hizmetin siyasetini yapmak, bunu kitlelere ulaştırmak da önemlidir. Bu anlamda belediye başkanları partisiyle yakın ilişki içinde olmalı, hizmet ederken siyaset ayağını da ihmal etmemelidir. Ben şahsen başkanlarımızı bu konuda uyarıyorum. Örgütte çalışan binlerce insan var. Bu insanlar olmadan, başarılı olmaz. Hizmet verseniz de başarı olmaz. Örgütün sesinin dinlenmesi, birlikte hareket edilmesi lazım. Örgütle iyi ilişkiler içinde olunması lazım. Burası kesinlikle ihmal edilmemelidir.

SİYASİ AYAĞI EKSİK

“Belediye başkanlarımızı takdir etmekle beraber buraya seçildikleri için kendilerini dev aynasında görmesinler istiyorum. Sayın Böcek’in şuan ki gidişi iyidir ama siyasi ayağı eksiktir. Geçmişten bugüne kadar partiye hizmet vermiş insanlara önem verilmesi ve dinlenilmesi lazımdır. 2-3 ayda bir örgüt ile bir araya gelip sorunlar masaya yatırılmalıdır.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim