İŞ İŞTEN GEÇMEDEN!

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, doğayı tehdit eden maden ocağı firmalarına karşı yalnız kaldığından yakınarak, “Bu mücadele bir iki kişi ya da bir iki sivil toplum örgütüyle olmaz. Topyekün mücadele şart” dedi. Dava aşamasının sürdüğünü kaydeden Başkan Küçükkuru, “Şuanda 400-500  sedir ağacının kesildiğini görüyoruz. Umarım mahkeme sonuçlanana kadar iş işten geçmez ve muhteşem sedir ormanları daha fazla yok olmaz” dedi.

İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçenin Karamıklı Yaylası’ndaki sedir ve ardıç ormanlarının kıyımının Bakanlık ruhsatı ile devam ettiğini söyledi. Küçükkuru, bölgeye maden ocağı açan firmanın ruhsatının uzatılması işlemine karşı ‘yürütmeyi durdurma’ kararını beklediklerini ancak mahkeme süreci devam ederken ağaç kıyımının tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI

Mahkemenin, ‘yürütmeyi durdurma’ konusunda 30 gün süre verdiğini hatırlatan Başkan Küçükkuru, ”Mahkeme daha önce başka bir maden ocağı firmasıhakkındayürütmeyi durdurma kararı vermişti. Biz de aynı şekilde ruhsatın uzatılması işlemine karşı ‘yürütmeyi durdurma’ kararı bekliyoruz. Ancak firma hiç bunlara aldırmadan sedir ve ardıç ormanlarını kesmeye devam ediyor.Maden sahasına doğru ormanı keserek yol açmayı sürdürüyor ve biz elimiz kolumuz bağlı bir şekilde bekliyoruz.  Şuanda 400-500 adet daha sedir ağacının kesildiğini görüyoruz. Umarım mahkeme sonuçlanana kadar iş işten geçmez ve muhteşem sedir ormanları daha fazla yok olmaz” dedi.

TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART

Başkan Küçükkuru, bölgenin doğasını tehdit eden maden ocağı firmalarına karşı yalnız kaldığından da yakınarak, şöyle konuştu: “Her zaman söylüyorum ve yine tekrar edeceğim; alternatif turizmin başkenti olan, dünyanın en rahat nefes alınabilen alanlarından biri olan tescilli İbradı’nın Karamıklı Yaylası’nın yok olmasına kesinlikle izin vermemeliyiz. Ancak bu mücadele öyle bir iki kişi ya da bir iki sivil toplum örgütü tarafından olmaz. Topyekün mücadele etmemiz şart.

YALNIZ KALDIM

“Ben şahsen mücadele konusunda yalnız kaldığımızı hissediyorum. Bu da beni son derece üzüyor. Daha fazla sesimiz çıkmalı. Ben daha önce ‘yürütmeyi durdurma’ kararı aldığımızda ağaçları kesen kepçenin önüne geçtim ve aparatlarını söktüm. Hatta hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlardı. Herkes her seferinde benim kepçenin önüme geçmemi beklemesin. Destek olsun.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim