Akdeniz GERÇEK’e konuşan Çakar, engellerin sadece yılda iki gün değil, 365 gün engelli olduklarının altını çizerek, şöyle konuştu: “Ben her zaman basına verdiğim açıklamalarımda söylerim; bizler nedense sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs tarihlerindeki Engelliler Haftası’nda aranırız. Ama biz engelliler olarak yılda sadece iki gün değil 365 gün sorunlarımızla baş başayız. Bizim engellerimiz 365 gün geçerli. Bir kişi, gözleri kapalı olarak bir gün yaşarsa bizim hangi zorlukları yaşadığımızı çok daha iyi anlayabilir. O yüzden bizler engellerimizle ilgili konuşurken çok fazla bir şey istemiyoruz. Sadece, ‘Bizler de sizler gibi hayatta 365 gün yaşayalım’ diyoruz.”

DEVLET DESTEK OLSUN

Kök hücre nakli konusunda devletin desteğini beklediklerini de kaydeden Çakar, “Örneğin retina hastalığı var ve biz bu konuda bir mücadeleye girdik. Retina konusunda devletimiz bizim tedavimizi yapmıyor, özel hastaneler yapıyor. Göz başına 30 bin TL fark isteniyor. Bu rakam çok yüksek olduğu için bunu karşılayamıyoruz. Bu kök hücre naklini parası olan yaptırabiliyor. Biz bunu devletin yapmasını istiyoruz. Bu konuda imza kampanyası başlattık. Önümüzdeki günlerde bunu meclise ve bakanlığa sunacağız. Bunu yapan doktorlarda maddi güçleri yetmediği için zorlanıyor ve devletin bu konuda destek olmasını istiyor. Biz çok bir şey değil, sadece tedavimizin yapılmasını istiyoruz” dedi.

ÜST GEÇİT İSTİYORUZ

Çakar, Antalya’da yaşayan engelli vatandaşlar olarak Kepez’de ki Sütçüler Kavşağına bir çok kez söz verilmesine rağmen üst geçit yaptıramadıklarını kaydetti. Çakar, şöyle dedi: “Bizim bir başka sıkıntımızda Kepez İlçesi Sütçüler Kavşağına birçok kez söz verilmesine karşın bir üst geçit yapılmaması. Burada engelli arkadaşlarımızı hayatlarını kaybetti. Biz de her seferinde bir üst geçit ya da alt geçit istedik ama yaptıramadık. Bize birçok söz verildi ama yapılmadı. Umuyorum, önümüzdeki dönemde bu konuda ciddi bir ilerleme sağlanır. Bunun yanında toplu ulaşım araçlarına ve duraklara sesli uyarı sistemi istiyoruz. Bu da çok büyük bir handikap. Bu konuda acilen bir düzenleme yapılmalı. Çünkü engelli arkadaşlarımız bu uyarı sistemi olmadığı için çok büyük zorluk yaşıyor.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim