‘Daha da yeşil Bir Kepez’ sloganıyla başlatılan seferlik kapsamında ilçenin parklarına, bulvarlarına, meydanlarına, okul ve kamu binalarının bahçelerine Akdeniz’e özgü yetişmiş ağaç ve bitkiler dikilecek. Kepez Belediyesi’nden verilen bilgiye göre ilçedeki yeşil seferberliği, Kuzeyyaka Mahallesi’nde, çim ekilerek yeşillendirilecek olan 4 bin metrekarelik (m2)araziye ağaç dikimiyle başladı.

AB KRİTERLERİNİ GEÇTİK

Başkan Hakan Tütüncü, ağaç dikimi töreninde ilçede 11 yılda 3 milyon 200 bin m2 yeni yeşil alan ürettiklerinin altını çizdi. Avrupa Birliği standartlarında 11 yıl gibi bir sürede kişi başına 2,5 m2 yeşil alan üretildiğini anımsatan Tütüncü, “Ama biz neredeyse kişi başına 5,5 m2 yeni yeşil alan ürettik. Bu bizim için çok büyük başarı” dedi.

KUZEYYAKA’YA PORTAKAL BAHÇESİ

Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Kepez Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin üyeleriyle beraber 4 bin m2 alana 30portakal ağacını toprakla buluşturdu. Ağaç diktikleri 4 dönümlük alana çim de ekeceklerini belirten Tütüncü, “Çim bir alanın üzerinde güzel bir portakal bahçesi, Kuzeyyaka Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.”dedi. Yeşil Seferberliği ağaç dikimi törenine meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar, mahalle sakinleri ile öğrenciler katıldı. Haber Merkezi

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim