İl genelinde yaşanan delege seçimlerinde özellikle delege çoğunluğunu elinde tutan Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı’nda şaibe ve usulsüzlük iddiaları bitmiyor. İl Başkanı, ilçe başkanı ve yönetimleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve milletvekili danışmanlarının karıştığı şaibe iddiaları sosyal medyada da tepkilere neden oluyor.

SEÇİMLERE MÜDAHALE

Haftasonu Muratpaşa İlçesi’nde gerçekleşen Altındağ Mahalle seçimlerinde iki listeli bir yarış yaşanırken, yarışa sandık kurulunun şaibe düşürdüğü, gelmeyen üyelerin yerine imza atıldığı, oy kullandırıldığı, sandığa neredeyse tüm ilçe yönetimlerinin müdahale ettiği ve oturduğu iddia edildi. Yine Altındağ Mahallesi’nin Yıldız Mahalle bürosunda yapılan seçimleri için CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’un, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in, İlçe Yöneticisi Recep Mutaf’ın, parti üyesi olmayan Mahalle Muhtarı Emin Gönüldüştü’nün, milletvekili Rafet Zeybek’in danışmanı Ozan Balık’ın bir kahveden seçime gelmeyenlerin sandığa gitmesi ve beyaz listeye oy vermesi için telefonla telkinde bulunduğu ortaya çıktı. Sandıkta görevli ilçe yöneticileri tarafından gönderilen mesajlarla örgüt başkanlarının bizzat müdahil olup üyeye baskı kurduğu öğrenildi. Seçimlerde İlçe Yöneticileri Osman Özkayacan, İlknur Erguş, Nermin Korkut, Ahmet Korkutelmalıoğlu, Erhan Üstündağ, Recep Mutaf, Şükrü Öner, Necla İncibayrak ve çok sayıda İlçe Başkanı Hasan Şahin’e ismin sandık güvenliğini ve demokratik seçimleri yaraladığı, seçime gölge düşürdüğü öğrenildi.

BELEDİYE ÇALIŞANINA TEHDİT!

Dün Deniz Mahallesi’nde yaşanan seçimlerde de benzer iddialar ortaya atıldı. Uzun dönem parti yönetimlerinde görev alan Şükran Akkaya, “CHP böyle pis konularla, tehditlerle kirletilmemeli. Seçilenler koltuklarınızı iyi konulara kullanın. Unutmayın oturanların kaldırıldığını da gördük” diyerek bu iddiaları sosyal medya hesabından da paylaştı. Yöneticilerin ve meclis üyelerinin seçimlere müdahale ettiğini kaydeden Akkaya, konuya ilişkin şunları aktardı: “Güzel bir seçim oldu demek isterdim. Ama neyazık ki çok çirkin bir seçim oldu. Bildiğiniz gibi bugün (dün) Deniz Mahallesi’nin delege seçimi vardı. Biz Şükran Akkaya ve sade üye olan partililerimiz beyaz liste, diğer taraf da meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve biz gariban sade üyeler. Adil bir yarış olması için bütün yetkililerden rica ettim. Ne yazık ki ismi beyaz listede olan bir belediye çalışanı arkadaşımızı, karşı listede olan İl Yöneticisi İsmail Deler ve eski mahalle temsilcimiz Ramazan Bozkurt kolundan tutarak ‘Seni Meclis Üyemiz Özgür Güngör içerde bekliyor’ diye sürüklemiş. Cengiz Bey şaşırmış olarak bana anlattı. Ve bazı yöneticilerimizin baskıları. Defalarca ilçe başkanımızdan rica ettim ve gelip uyarmasına rağmen bu tehditler uygunsuz davranışlar,üstümüze yürümeler, CHP'ye yakışmayan adaletsiz uygulamalar altında bir seçim kazandılar. Şikâyet edecek mercimiz yok. Kullanacağımız bir koltuğumuzda yok. Yüreğimiz var.”


NİZAMETTİN ÖZMEN

Editör: TE Bilisim