EKONOMİK DARBOĞAZ KATILIMI ETKİLEYECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce açık ihale usulü ile yapılacak satışlar, 27 Kasım Çarşamba ve 28 Kasım Perşembe günü Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleşecek. Belediyeden alınan bilgiye göre ihalede öncelik halde kiracı konumunda bulunan esnafın olacak denilse de açık ihale usulünde gerçekleşecek ihaleye gerçek ve tüzel kişiler katılabilecek. Çarşamba günü sabah 09.00’da başlayacak ve 2 gün sürecek olan ihaleye, kiracıların ekonomik darboğaz nedeniyle yeterli katılımı sağlayamayacağı endişesi hakim.

Türkiye’ninen önemli sebze ve meyve ambarı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Sebze ve Meyve Hali’ndeki 98 dükkanın satışı için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki aldıktan sonra satış ihalesine çıkmıştı. İşte o büyük ilgi görmesi beklenen ihale, 27 Kasım Çarşamba ve 28 Kasım Perşembe günü sabah 09.00 ile saat 17.30 saatleri arasında yapılacak. İhalede, toplam 98 dükkan 265 bin, 270 bin ve 275 bin TL tahmini bedelle ihaleye çıkarılacak.

ÖNCELİK KİRACI ESNAFINA MI?

Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda açık artırma yöntemiyle yapılacak ihalede öncelik, daha önce alınan karar gereği halde kiracı konumunda bulunan esnafın olacak.Satış ihalesine katılmak için başvuruların ihalelerden bir gün önce saat 17.00’a kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak Şube Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor.Antalya Sebze ve Meyve Hali’nin başka bir yere taşınması, Hal’de bulunan dükkanlar ile Hal’in bulunduğu alanın satışı daha önce gündeme gelmişti. Ancak kanuni imkansızlıklar dolayısıyla hal yerinin, ticari alan olması mümkün olmadığı için bu gerçekleşememişti. Muhittin Böcek Başkanlığı’ndaki yeni Büyükşehir Belediyesi yönetimi, yeniden haldeki 98 dükkanın satış ihalesine çıktı. İhalede önceliğindükkanları halen işleten esnafa tanınacağı söylemi kamuoyunda, ‘halkça satış’ yorumlarına sebep olsa da mevcut kanun gereği yapılacak açık ihalede böyle bir durumun mümkün olmayacağı kaydediliyor. Bilindiği gibi açık ihalelerde, ihale şartnamesine uygun gerçek ve tüzel kişiler ihaleye katılım sağlayabiliyor. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim