Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, Lara’daki eski mobil dolum tesisleri karşısında bulunan zemin+2 katlı binaların bir kısmının kentsel dönüşüm kapsamında 13 kat olarak direk bakanlıktan imar izni alındığını yönelik çok ciddi duyumları olduğunu ile sürerek yetkilileri bu konuda önlem almaları konusunda uyardı. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Akıncı, konunun ciddi anlamda araştırılması gerektiğini belirterek, “Gerçekleşmesi halinde Antalya’da önlenemez bir imar cinayeti işlenir. Hepimize görev düşüyor bu konuda. Eğer söylentiler gerçekse en azından bu sefer gündemi önceden yakalamamız ve belediyeleri, sivil toplum örgütlerini ve basını harekete geçirmemiz lazım” dedi.

EMSAL TEŞKİL EDER

Bir yıla yakındır bir müteahhidin kentsel dönüşüme sokmak adına bölgeden epey yer topladığına şahit olduklarını kaydeden Akıncı, “Son aldığımız duyumlara göre de yukarıdan yani Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan iş bitirilmeye çalışılıyor. Dolasıyla bu tür şeyleri hep geç yakalıyoruz, sonra da iş işten geçmiş oluyor. Burada bizi endişelendiren, şehircilik anlamında çok büyük yanlışların olması. O bölgede 12-13 katbina dikmek Antalya’nın geleceğini tehlikeye atar. Çünkü emsal teşkil eder ve bir daha bunun önüne geçilemez. İşte o zaman bizden sonra bizden sonraki nesillere çok kötü bir miras bırakmış oluruz. Üzerine basarak bir kez daha söylüyorum, bu bölgeye 13 katlı bina dikmek şehircilik ilkelerine tamamen aykırı bir durumdur ve tam anlamıyla bir cinayettir” diye konuştu.

GÖZ YUMULMAMALI

“Bu kente yön veren insanların, kent dinamiklerinin, belediyelerin buna göz yummaması lazım” diyen Akın sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer müteahhit bölgede 10 dönümü yakın bir yer ele geçirilmişse Bakanlıktan farklı bir imar hazırlatmış olabilir. Özellikle Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesi bu konuda uyanık olmak, soluk adım atmak durumundadır. Bu müsaade etmeyecekleri konusunda tavırlarını net bir şekilde ortaya koymalıdırlar. Eğer buna ses çıkarılmaz ve izin verilerse, bu tip tehlikeli projeleri daha çok görürüz. Buradan bir kez daha sesleniyorum, iş işten geçmeden önlemlerimizi alalım. Çünkü bu siyasi bir olay değil. Bu kenti seven önlemini şimdiden almalıdır.”Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim