Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Gazipaşa’da yapılan delege seçimleri kıran kırana devam ederken tartışmaları da beraberinde getirdi. Son olarak 16 Kasım Cumartesi günü yapılan 10 delegenin belirleneceği İstiklal Mahallesi seçimlerine şaibe karıştığı iddia edildi. Gazipaşa’da geçtiğimiz dönemlerde CHP’nin ilçe başkanlığını görevinde bulunan Mehmet Vural Görgülü, Akdeniz GERÇEK’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada şaibe iddialarını doğruladı.

OYLAR GASP EDİLDİ

Gazipaşa Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Çetin’in konuyla ilgili itiraz ettiğini kaydeden Görgülü, “Çünkü Yavuz Çetin’in oyunun gasp edildiği ortaya çıktı. O tekrar bugün (dün) dilekçesini verdi. Daha önceki seçimlere de şaibe karışmıştı. İstiklal Mahallesi’nde oylar tekrar sayılacak. Çünkü birisini indirmişler birisini çıkarmışlar. Önceki mahallelerde yapılan delege seçimleri de 1-2 oyla belirlendiği için bu sayım işini ilçe başkanı kendi yaptığı için uyarıda bulunduk. Sandık kurulu oluştuktan sonra tekrar müdahale edilmeyecekti. Ona rağmen sandıkların başında kendisi durdu. Böyle olunca da şaibe bulaştı. Biz bu durumdan şikayetçiyiz” dedi.

DELEGELERİMİZE GÜVENİYORUZ

Mehmet Vural Görgülü, CHP İlçe Başkanlığı için mevcut Başkan Ömer Güven ile birlikte Nuri Toksöz ve Hasan Coşkun’un isimlerinin geçtiğini de hatırlatarak, “Ben çok sağlıklı bir seçim geçirdiğimizi düşünmüyorum. Mevcut ilçe yönetimi bu delege seçimini iyi götüremedi. O yüzden ilçe yönetimi sandıklarda hep aynı isimlere görev veriliyor. Bu son derece sakıncalı. Ancak seçimlerden çıkacak 163 delege ve 13 kişilik yönetimi kurulu üyesi yeni ilçe başkanını belirleyecek. Umarım bu yapılanlardan sonra en iyi cevabı verir ve şahsıma destek olurlar. Çünkü biz partimizi Gazipaşa’da en iyi şekilde yöneteceğimize inanıyoruz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim