Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar,Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu yıl ilk defa uygulanmaya başlanan bir haftalık ara tatilde Antalya’ya geleceğini, bu yüzden kette ilk defa bir bakan ağırlanacakmış telaşlı ve hummalı bir çalışma başladığını kaydetti.

ETEKLER TUTUŞTU!

Aldıkları duyumlara göre, eğitim kurumlarında eğitim çalışanlarının izinlerinin kaldırıldığı, izindeki personelin de izinlerinin iptal edildiğini iddia eden Iltar, “Bu durumda hasta olmak bile yasaklanmış görünmektedir.İldeki yetkililerin bakanı karşılamak adına etekleri tutuşmuş durumda. Okulların duvarları boyanmaya, süslemeler yapılmaya başlandı. Bu göstermelik okullar harika. Ama özünde değişen bir şey yok. Diğer okullar fakir, okullarımızda yeterli yardımcı personel yok, okul idareleri aile birlikleri yoluyla, maddi anlamda, velilere müracaat etmek zorunda. Bu şekilde göz boyamaya devam. Bakanımız ilimizin en güzel okullarında ağırlanacak, güzel pozlar verilecek Antalya’da, eğitim adına, her şey güzel denecek ama okullarımızda yine hiçbir şey değişmeyecek” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bakan Selçuk’un Antalya ziyaretinde sorunların masaya yatırılarak bunlara çözüm üretilip üretilmeyeceği konusu takip edeceklerini kaydeden Iltar, “Okulların ikili öğretim yaptığı, ücretli öğretmenlerin çalıştırıldığı, sınıf mevcutlarının kalabalığı, okullarda temizlik yapacak. Personelin olmadığı, birçok okulun tebeşir,kâğıt gibi temel gereksinimleri alacak durumunun olmadığı Antalya’da; eğitim sisteminden dolayı intihar eden öğrencilerin durumları, Suriyeli öğrenciler ve bunların kurum içindeki durumları, proje okullarındaki usulsüz ve keyfi atamalar, kişilere göre uygulanan ya da uygulanmayan disiplin ve idari cezaların giderek artması ve buna benzer birçok yakıcı sorunun kapağı bile açılmadan bakanımızın hoş bir seda ile ağırlanacağı,kısacası ‘Antalya’da her şey yolunda’ mesajı yetkililer tarafından verilecek mi? Yoksa bu sorunlar masaya yatırılıp çözüm üretilecek mi? Merakla bekliyor ve takip ediyoruz” diye konuştu.

SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ

Antalya’nın da diğer illerde olduğu gibi eğitim konusunda birçok sorunu olduğunun altını çizen Iltar sözlerini şöyle sürdürdü: “Acaba bakanımız tüm sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek çözüm önerileri alacak mı? Bütün bu sorunların çözülmesi için bir çalışma yapılacak mı? Eğitim İş Sendikası olarak sorunların diyalog ile çözülmesi konusunda ısrarcıyız. Bakanımızın Antalya’ya gelmesini, eğitim konusunda yıllar öncesi olduğu gibi, Antalya’mızın marka olma ve ilklere imza atma yolunda bir kıvılcım olmasını temenni ediyoruz.”Kubilay ELDEMİRCİ

               

                                                                                                             

 

Editör: TE Bilisim